Klar seger mot Tyresö

13 november 2022 12:26

Lördagens match mot Tyresö slutade med klar hemmaseger, 31-23, där särskilt försvarsspelet i andra halvlek gladde. Tyresö inledde annars matchen med snabbt och rörligt spel och de första tio minuterna bytte lagen mål med varandra fram till 5-5. Därefter gick Amo snabbt fram till 10-5, bland annat efter tre mål av mittsexan Anders Christiansen. Efter att Tyresö gått över till att spela 7-6 i anfallet minskade man avståndet till två mål men närmare än så kom man aldrig. I halvtid var ställningen 17-13.

I andra halvlek tog Amo direkt tag i taktpinnen och Tyresö körde allt oftare fast i det täta Amoförsvaret. Efter drygt 45 spelade minuter var ledningen uppe i nio mål, 25-16, efter att nyförvärvet Jesper Johansson med ett skott i krysset satt sitt första mål i Amotröjan. Resterande delen av matchen luftade Amo hela truppen. Bland annat fick andrekeepern Mattias Hildenborg komma in och göra ett par fina räddningar.

Tyresö hade sin klart mest framträdande spelare i Martin Brandt som gjorde sju mål från sin linjeposition. Lagets båda målvakter Henrik Smedby och Douglas Otterström gjorde också godkända insatser. Noa Bengtsson visade prov på en fin handled från sin högersexposition. I övrigt vägde laget lätt mot Amo:s tunga och fysiska försvar och hade långa stunder oerhört svårt att komma till bra lägen.

I Amo fick Anders Christiansen pris som bästa spelare. Andra bra insatser gjordes av Simon Axelsson och Erik Rudvall. Anders Forsell Schefvert gjorde som alltid en stabil insats även om han efter två utvisningar i första halvlek i dag fick ta det litet försiktigare. Även Niklas Närenborn visade uppåtgående form. Tilläggas kan att alla Amo:s utespelare i dag kom med i målprotokollet.

Målskyttar Amo: Anders Christiansen 7, Simon Axelsson 4 (1 straff), Anders Forsell Schefvert 4, Minik Dahl Hoegh 3 (2 straffar), Niklas Närenborn 3, Felix Tyberg 2, Paetur Mikkjalsson 2, Jesper Johansson 2, Lynx Beverskog, Theodor Claesson, Erik Rudvall och Gusten Montonen 1 vardera.