Amo Handboll utanför planen

10 januari 2024 11:44

Amo Handboll utanför planen

Therese Gill - Evenemangsansvarig

För att driva en handbollsförening på ett framgångsrikt sätt krävs inte bara bra spelare, ledare, styrelse, sponsorer och en hängiven publik utan också ideellt arbetande personer med ansvar för de många olika funktioner som behövs vid matcharrangemangen på hemmaplan. 
 
Utan alla dessa frivilliga krafter skulle inte någon elithandboll kunna spelas i Alstermo!
Amo Handboll vill under de kommande veckornas uppehåll i seriespelet ta tillfället i akt och presentera våra matchfunktionärer och de mångahanda uppgifter de arbetar med. Först ut är Therese Gill som är evenemangsansvarig vid Amo:s hemmamatcher.


 
Hej Therese!

 Hur länge har du varit engagerad i Amo Handboll?
Jag började som spelare då jag var kompis med Sanna, vår klubbdirektör Tomas dotter. Det var väl han som så småningom ”lurade” mig till att börja arbeta i styrelsen. Sedan var jag borta en tid från föreningen men återkom för fyra år sedan.
 
Nu är du högsta ansvarig för hemmaarrangemangen. Vad innebär det?

Jag är väl är väl på något sätt spindeln i nätet när det gäller att organisera allt runtomkring våra hemmamatcher och se till att allt fungerar. Framför allt gäller det att koordinera de olika funktionärsgruppernas arbete. Det mesta arbetet för min del görs innan matchstart för att se till alla funktionärer är på rätt plats i rätt tid.
 
Och mera?

Jag arbetar också med att rekrytera funktionärer – vi är nu en ganska stor grupp men behöver alltid bli flera. Alla som vill vara med och hjälpa till är hjärtligt välkomna! Det är många små och stora saker som ska göras och det finns arbetsuppgifter som passar alla. Du behöver inte vara någon ”expert” på handboll, det räcker att du vill vara med och hjälpa oss skapa fina arrangemang vid våra hemmamatcher. Som volontär vid Amo:s matcher blir du en i ett trevligt gäng som alla brinner för Amo handboll.
 
Vilka utmaningar har det inneburit för dig som evenemangsansvarig att Amo tagit steget upp i Handbollsligan? 

Naturligtvis har det varit ett stort steg att gå från Allsvenskan till Handbollsligan också för oss som jobbar med matchevenemangen men jag tycker vi vuxit in i Handbollsligakostymen bättre och bättre. En stor skillnad ligger i att allt är mera uppstyrt än tidigare via direktiv från organisationen Handbollsligan. Tidigare kunde vi ha en del egna lösningar men nu finns det strikta regelverk att hålla sig till. En annan skillnad är att vi har mycket mera kontakt med myndigheter än tidigare. Senast i raden av bestämmelser vi har att förhålla oss till handlar om reglerna kring väskförbud vid större publika evenemang. Sen har vi ett nytt biljettsystem att hantera, inklusive att ha kontakt med bortalagen och reservera platser för deras supportrar. Det ställs också mycket högre krav beträffande teknik och kvalitet på matchstreamingen vilket gör att vi måste ha volontärer som fungerar som support under matcherna.
 
Vad är det bästa och roligaste med att vara evenemangsansvarig? 

Jag tycker det är kul att jobba tillsammans med andra. Vi är ju en grupp där alla känner alla och det är mycket skratt och snack oss emellan. Och så känner man väl att man gör nytta för klubben och hela samhället. 
 
Vad är det svåraste?

Jag vet inte, jag tycker vi hittills har löst det mesta ganska bra. Men man måste också vara förberedd på att oväntade saker kan hända, t ex att hallen av någon anledning måste utrymmas.
 
Tack så mycket och lycka till med ditt fortsatta arbete!
 
 
Nästa gång får ni lära känna våra arrangemangsansvariga.
 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll