Vinst mot Skövde i Svenska cupen!

21 oktober 2021 11:18

Minik Dahl Hoegh blev matchens bästa spelare med 10 mål

Vinst i första matchen mot IFK Skövde - 4 måls ledning inför returen

Första kvartsfinalen mot IFK Skövde slutade med vinst med 36-32 efter en mycket stabil insats från hela laget. Matchen börjar med att Minik, Evon och Nemanja förvaltar shoot outen på bästa sätt och vi inleder alltså med 3-0.

I Forsbergs frånvaro hade Marcus tagit plats mellan stolparna och vi såg även Mikkel, Evon, Steen och Sandberg på plan direkt från avkast och det blev en rivstart på matchen där vi efter elva minuter leder med 12-4. Matchen är välspelad och fysisk där IFK Skövdes båda 3:or får direkt rött kort efter att träffat Amo spelare med slag i ansiktet. För IFK Skövdes del har de ytterligare 2 mycket duktiga 3:or så de klarar ändå av situationen och kan bibehålla sitt starka mittförsvar matchen igenom. I Halvtid står det 23-18 till Amo.

Andra halvlek är lik första med fysiskt spel och vi har som mest en ledning med 34-28 innan IFK Skövde kan komma lite närmare. I första halvlek har Evon Mohlin visat mycket fint skytte och i andra halvlek stiger Minik in i handlingen på allvar med flera viktiga mål. I andra halvlek såg vi också ett resultat av samarbetet med Växjö HF när Jacob Ekelund under en period fick hoppa in och avlasta Marcus i målet. Han gjorde det bra med ett par fina räddningar.

Matchen avslutas med ett fantastiskt mål på frikast av Evon Mohlin som spikar slutresultatet till 36-32. Inför andra matchen har vi alltså 4 mål tillgodo inför de 3 shoot out straffarna som inleder retueren i Skövde Arena den 17/11.

Vi gör en kollektivt stabil insats under 60 minuter med 10 målskyttar och ett heltaggat försvar- och målvaktsspel. Nu på lördag är det åter dags för match då vi möter Torslanda HK i en tuff match på bortaplan.