Vinst mot Lugi satte punkt på höstsäsongen!

28 december 2021 10:40

Vinst mot Lugi satte punkt på höstsäsongen!

Inför andra matchen i semifinalserien i ATG Svenska cupen ledde Lugi med 4 mål så utgångsläget var tuffast möjliga inför den avgörande matchen. Matchen startar med att vi gör mål på 2 av 3 shoot out och därmed ligger vi under med 2 inför matchstart. Matchen börjar lite trevande med att Lugi lyckas gå upp i ledning med 7-5 efter 10 minuter och 11-9 efter 17. Sista delen av halvleken byter dock matchen skepnad och vi lyckas höja kvaliteten i både anfall och försvarsspelet och vänder och går till halvtidsvila med ledning 17-15. Andra halvleken börjar med samma kvalitet i både försvar, kontring och anfallsspel. 7-6 spelet är i denna period mycket bra och bland annat för Filip Pettersson några viktiga mål så vi kan gå upp i ledning med 6 mål som mest, en marginal som alltså skulle innebära finalspel. Tyvärr kommer en sämre period efter detta där Theo Uberlacker gör lite viktiga mål för Lugi som gör att de kan knappa in och krympa avståndet till 1 mål vid 25-26. Vi lyckas gå upp till en tremålsledning igen men klarar inte av att gå ifrån och vinna med 5 mål utan istället slutar matchen med en ett målsseger. 

Det var en väldigt stark insats att åka ner till Lund med 4 måls underläge och vinna men också så när slå ut Handbollsligans formstarkaste lag. För Amo gör Nicklas Närenborn en väldigt stark insats och i detta mycket talangfulla Lugi var det för dagen Isak Persson och Theo Uberlacker som var de mest framstående spelarna.

Matchen satte punkt på en väldigt fin höstsäsong som startade med tävlingsmatcher redan i augusti med gruppspel i nyinstiftade ATG Svenska cupen. Cupen har varit ett friskt inslag i seriespelet under hösten och vi har fått möjligheten att möta storklubbar som IFK Skövde, Lugi och Sävehof och visat att vi har hög kvalitet i laget och gjort ett starkt avtryck i handbollssverige. 

I seriespelet går vi till juluppehåll som serieledare på samma poäng som 2:an Kungälv HK. 10 segrar, 2 oavgjorda och 2 förluster är facit på de första 14 matcherna. Vårsäsongen kommer inledas direkt med ett derby då HIF Karlskrona kommer till amokabelhallen den 12/1. Vi hoppas på ett starkt stöd i hallen till våren som kan hjälpa laget mot fler segrar!

God fortsättning och ett Gott Nytt År önskar vi er alla! 

/Elitgruppen 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll