Vinst mot Boden

29 september 2019 9:21

Amo HK besegrade Boden i amokabelhallen med 33 - 27.

Gästerna hade ledningen vid ställningen 0-1 och 1-2, därefter var det ingen större tvekan om vart segern skulle gå. Likväl lyckades inte Amo HK med att stänga matchen.

Strax innan halvlek var ledningen sju bollar, men föll till fyra vid halvtid. I inledningen av den andra halvleken var ledningen 25-17, men åtta bollar föll till fyra tio minuter senare. Segermarginalen blev till slut sex bollar.

I hemmalägret diskuterades efteråt om den bristande defensiven, men i ärlighetens namn syntes spelarna stressade och slarviga även i offensiven. Många bollar kastades bort i onödan.

Bodens tekniska kompetens verkade ligga ett par klasser under hemmalagets, men norrlänningarna kämpade sig igenom matchen.

Lite tur för Amo HK att gästerna sköt hellre än bra. Många skott träffade i målramen eller utanför samtidigt som Wilhelm Nättsjö, inte minst i den andra halvleken svarade för ett antal briljanta räddningar.

Offensivt kretsar mycket av snacket kring dansken Mathias Mark Pedersen, som svarade för sex av målen. För samma antal svarade lördagens offensiva behållning Daniel Steen.

– Det blev en ganska offensiv match, men det blev lite för brått och med många tekniska fel som följd. Men i handboll gäller det att ta två poäng och det gjorde vi, sa Steen.