Vinst i Västerås

21 november 2022 8:30

Lördagens bortamatch mot VästeråsIrsta innebar ännu en seger för Amo. Segersiffrorna skrevs till 34-31. Även om Amo inte gjorde någon av säsongens bästa insatser förde man matchen från start till slut. Matchen var av ojämn kvalitet och fördes långa stunder i måttligt tempo och det var egentligen bara under kortare perioder som Amo fick fart på benen.

Under den första halvleken pendlade Amo:s ledning mellan tre och fem mål och bara starkt målvaktsspel av hemmakeepern Pontus Axelsson gjorde att matchen inte var avgjord redan före pausen. Nu stannade Amo:s ledning vid tre mål, 17-14.

Under första delen av andra halvlek hade Amo sin bästa period i matchen och ledde som mest med åtta mål. Under sista kvarten blev Amo litet för bekväma och tappade en del av koncentrationen både i anfall och försvar. Från att egentligen varit uträknat fick hemmalaget ett visst häng på Amo, framför allt tack vare några snabba mål av Tobias Bamberg. Även om det aldrig var någon riktig fara för segern var Amo:s ledning med två minuter kvar av matchen nere i två mål. Närmare än så kom inte hemmalaget där Bamberg tillsammans med Anton Lindblom, Erik Svensson och redan nämnde målvakten Pontus Axelsson var bäst.

I Amo stod Anders Christiansen och Simon Axelsson för de starkaste insatserna. Nikola Matovic i målet gjorde också en hygglig första halvlek. Nämnas ska att Amo saknade såväl Niklas Närenborn som nyförvärvet Jesper Johansson.

Målskyttar Amo: Anders Christiansen 8, Simon Axelsson 7, Anders Forsell Schefvert 5, Minik Dahl Hoegh 5 (1 straff), Erik Rudvall 4, Felix Tyberg 4 och Theodor Claesson 1.