Vinst i Stockholm

18 december 2022 18:41

Amo gjorde vad som behövdes i dagens match mot AIK i Stockholm och tog med sig två poäng hem till Småland och kan nu börja se fram emot mötet med HF Karlskrona kommande onsdag. Segersiffrorna blev 26-17 efter 12-10 i halvtid.

AIK visade i inledningen att de inte skulle sälja sig så lätt som senast. En övertänd Theodor Uliana fick rött kort redan efter ett par minuters spel när han sänkte Minik med ett slag i ansiktet. Inledningsvis verkade Amo redan ha börjat tänka på matchen mot Karlskrona och de första 15-20 minuterna var Amo:s sämsta i årets serie. Anfallsspelet var långsamt och obeslutsamt och kontringsspelet obefintligt. Samtidigt fungerade AIK:s matchplan med hårt arbete i försvaret och långa tålmodiga anfall och när även målvakten Ludvig Kroon Frisendahl räddade flera okoncentrerade avslut från Amo:s sida var ställningen jämn fram till de sista 10 minuterna av första halvlek då Amo tog kommandot.

I andra halvlek gick Amo sakta men säkert ifrån och AIK fick, liksom i matchen i Amo förra helgen, allt svårare att komma till riktiga lägen och blev allt oftare avblåsta för passivt spel. Trots ett allt bättre försvarsspel var Amo:s ledning vid mitten av halvleken bara fem mål då man fortsatt inte fick upp skärpan i anfallsspelet. Först under den sista delen av matchen gick Amo ifrån och vinstmarginalen blev nio mål.

AIK kämpade bra efter sina resurser men kan förmodligen redan inrikta sig på nedflyttning. Lagets bäste spelare var, liksom i förra veckans möte i Alstermo, Fred Olsson. Amo gjorde vad som behövdes men inte mer och vann till slut tämligen bekvämt. Ska några spelare nämnas är det målvakten Nikola Matovic och Lynx Beverskog som gjorde ett piggt inhopp sista kvarten.

Målskyttar Amo: Minik Dahl Hoegh 7 (3 Straffar), Lynx Beverskog 5, Niklas Närenborn 4, Erik Rudvall 4, Felix Tyberg 2, Paetur Mikkjalsson 2, Anders Christiansen och Simon Axelsson 1 vardera.