Vinst i hemmahallen mot HK Drott

26 september 2022 10:22

Amo följde upp den fina insatsen förra veckan med vinst i första hemmamatchen mot nykomlingarna HK Drott. Som förväntat tog Amo tag i taktpinnen direkt och gick ifrån till en stabil ledning. Efter 13 spelade minuter var ställningen 9–4 efter att Felix Tyberg gjort Amo:s sex (!) första mål. Resterande delen av första halvlek pendlade Amo:s ledning mellan tre och fem mål. Ställningen i halvtid var 16–11 trots att Amo missat en hel del och även haft tre utvisningar. Amo tycktes gå mot en klar seger.

Drott ville dock annat. I andra halvlek fortsatte Amo dra på sig utvisningar och efter hand började Drotts konsekventa 7–6 spel att ge resultat samtidigt som lagets målvakt Emil Arthursson började storspela. Efter 46 minuter hade Drott segat sig upp till 21 lika. Amo hade fram till dess sparat sin storskytt Minik Dahl Hoegh men när denne nu kom in tryckte han på några minuter in tre mål varefter Amo åter kunde gå ifrån under de sista tio minuterna. Slutresultatet skrevs till 31–27.

Drott ska ha all heder av sin insats. Trots stort underläge inledningsvis fortsatte man att kämpa och höll ihop spelet under hela matchen. Bäst i laget var målvakten Emil Arthursson och kantspelaren Daniel Hagström som med hjälp av fem straffar kom upp i hela 12 mål. Andra bra insatser gjorde spelmotorn Jesper Sivertsson och Emil Almander som slet förtjänstfullt både bakåt och framåt.

I Amo kan de flesta spelarna bättre. De många utvisningarna och Drotts långa anfall med 7–6 spel gjorde att Amo tappade tempot. Ändå visade man styrka och samlade ihop sig när matchen skulle avgöras. Anders Forsell Schefvert gjorde som vanligt en stabil insats. Felix Tyberg visade under första kvarten av matchen upp hela sitt register och kollegan på andra kanten, Gusten Montonen, såg piggare ut än tidigare under säsongen. Även målvakten Nikola Markovic gjorde åter igen en stark insats.

Målskyttar för Amo: Felix Tyberg 7, Anders Forsell Schefvert 5, Minik Dahl Hoegh 4, Gusten Montonen 4, Erik Rudvall 3, Simon Axelsson 3, Anders Christiansen 2, Theodor Claesson, Erik Karelius och Nikola Matovic 1 vardera.