Vinst borta mot Rimbo

23 september 2021 14:32

I en på förhand lurig match, en sen vardagsmatch mot svårspelade Rimbo, lyckades vi åka hem med två poäng till Alstermo.

Vi startar matchen starkt och Minik är verkligen i händelsernas centrum då han första nio minuterna har dragit på sig två utvisningar , gjort två mål och två assist. Just utvisningar skulle visa sig bli en hel del av i matchen….

Efter 13 minuter för Minik sitt tredje mål och vi har ryckt till oss en femmålsledning och Rimbo tar TimeOut. Ken Tollbring gör entré och blir svårfångad med sitt spel på halvdistans. Under en period är matchen spelmässigt jämn, även om känslan är att Rimbo får jobba allt mer för att komma till målchans i sina anfall. En utvisning på Steen efter 22 minuter resulterar i att Rimbo krymper avståndet och när klockan passerat  25 minuter skiljer tre mål. TimeOut tas av Stocken, Evon kommer in och dunkar in bollen från distans i 7-6-spel. Rimbo gör två snabba, men Närenborn får halvlekens sista avslut och smäller dit 14-17 och känslan i paus är väl att det är tryggt, men att mot just Rimbo svänger det ofta väldigt fort.

Andra halvlek börjar direkt med att Rimbo gör tre snabba mål och matchen är helt jämn, 17-17.  Närmsta femminutersperioden gör vi nytt ryck, när Närenborn, Thyberg och Evon ger oss en tremålsledning.

Rimbo reducerar varpå vi igen trycker ifrån och plötsligt står det 21-27 på tavlan med 13minuter kvar och känslan är att det kan rinna iväg till en rejäl vinst. Men som så många gånger förr kan Rimbo på något sätt kämpa sig ikapp. Olycklig utvisning på Thyberg och en lyckad TimeOut av Rimbo gör att det med fyra minuter kvar att spela endast skiljer en boll. Vi gör varannat mål ett tag, och när klockan står på 59.16 tar Stocken TimeOut igen, i ledning med en boll.

Rimbo spelar ett oerhört aggressivt och offensivt försvarsspel, men Anders Forsell Schefvert visar prov på styrka och inställning då han på egen hand forcerar genom Rimbos försvar och dunkar in 29-31 med halv minut kvar.  Rimbo skyndar upp och tar snabbt avslut utanför och vi får med tio sekunder kvar chansen till nytt anfall som avslutas igen genom Anders som från distans gör matchens sista mål 29-32 och en härlig seger in på kontot är klart.

Vi åker hem en sen onsdagskväll med en skön seger i en match som vid ett par tillfällen bjöd på situationer som inte borde äga rum. Hugo med skadad näsa och fler spelare med blåmärken som inte är ett resultat av ”hårt men sjysst spel”- som ju handbollen givetvis skall innehålla, men tyvärr fanns det tillfällen då det gick över gränsen. Vi tackar Rimbo för matchen och hoppas att vi till våren skall kunna bjuda publiken på en ny härlig match som det ofta är mellan lagen!