Vinst borta mot Kärra HF

19 oktober 2019 16:49

Efter en svag inledning vände Amo HK och vann borta mot Kärra HF med 23-28

Vänstersexan Oliver Olsson med tio mål framåt var matchens lirare och hundraprocentig från strafflinjen. Foto: Lena Gunnarsson Barometern

Amo var inte alls med i inledningen. Det stod snabbt 2–0 till Kärra efter två dåliga Amoavslut som gav hemmalaget kontringar. Med 5–1 på tavlan fick Andreas Stockenberg nog och tog time out.

– Vad jag sa då? Jo, att jag har skällt på er så mycket att jag inte orkar det mer. Det går inte att göra massa juniormisstag utan nu får ni tänka själva. Det här var en riktigt moralseger efter mardrömsstarten, säger Amotränaren Andreas Stockenberg.

Spelarna tog Stockenberg på orden. När Daniel Steen gjorde sitt tredje mål hade Amo vänt och var i 7–6-ledning men matchen fortsatte att svänga. Amo hade problem med ett ihåligt försvarsspel när Kärra satte upp ett högt bolltempo. Flamur Gerbeshi i Amomålet stod för flera kvalificerade räddningar men inte ens hans mästerliga insatser fick igång Amo som ändå hade en bolls ledning i halvtid.

Med tre raka mål i andra halvlek kopplade Amo greppet och släppte det aldrig. Som mest hade Smålandslaget ledningen med sex mål (21–15).

– Det var långt ifrån så bra som vi vill men det var stabilt och en dag på jobbet, summerar Andreas Stockenberg.

Vänstersexan Oliver Olsson med tio mål framåt var matchens lirare och hundraprocentig från strafflinjen. Det var tydligt hur Amo gärna sökte kantavslut och inte ville köra stopp i mitten mot Kärras försvar.

Mathias Mark Pedersen spelade upp sig rejält i andra halvlek och tog de avgörande avsluten när Amos anfall var på väg att blåsas av för passivt spel.