Viktig seger för Amo

26 december 2023 19:51

Amo tog på Annandagen en viktig seger genom att vinna bortamatchen mot Eskilstuna GUIF med 32–29 (17–13). Amo tog greppet direkt mot ett GUIF som inte verkade ha skakat ner julgröten och ledde som mest med hela åtta mål, 15–7, innan hemmalaget fick litet mera ordning på spelet och kunde närma sig mot slutet av halvleken. Amo höll undan bra i början på andra halvlek och fortsatte att spela lugnt och efter sin plan. Med knappa kvarten kvar hade dock GUIF arbetat sig så nära som två mål då Amo gick över till att spela sju mot sex med lyckat resultat. Efter att Minik för ovanlighetens skull missat en straff fick Gzim Salihi göra seriedebut genom att iskallt förvalta en viktig straff i slutet av matchen. Under de sista minuterna kunde sedan Amo enkelt hålla undan mot ett uppgivet GUIF.

Amo spelade med undantag för ett par kortare perioder klokt och väntade ut sina lägen samtidigt som Nikola i målet gjorde en rad viktiga räddningar. Även försvarsspelet generellt var ett klart steg framåt och Amo vann många bollar i duellspelet. Segern var naturligtvis efterlängtat efter många knappa förluster och innebar att Amo klättrade upp över kvalstrecket.

Vinsten var desto mera imponerande då till tidigare skadade spelare lagts Jonas Jensen och att Vasko Sevaljevic fick utgå en kvart in i matchen. Hela laget, inklusive redan nämnde Nikola i målet, gjorde en riktig kämpainsats i försvarsspelet. Anfallsmässigt slet Anders Christiansen hårt på linjen och blev bäste målskytt. Även Minik Dahl Hoegh och Arnar Birkir Halfdansson gjorde flera viktiga mål. Unge Allex Hugosson fick en del speltid och gjorde två viktiga mål.

GUIF hade inte mycket att glädjas åt och kom inte upp i den klass man haft den senaste tiden. Bäst i laget var Nikola Roganovic, Melker Norrman och Richard Hanisch.

Målskyttar Amo: Anders Christiansen 7, Minik Dahl Hoegh 7 (2 straffar), Arnar Birkir Halfdansson 5, Vasko Sevaljevic 3, Samuel Lindberg 2, Allex Hugosson 2, Erik Rudvall 2 samt Felix Tyberg, Anders Forsell Schefvert, Lynx Beverskog och Gzim Salihi 1 vardera, den sistnämnde på straff.