Vi åker till västkusten!

23 januari 2021 10:35

Ännu en bortamatch står på agendan när vi på idag åker västerut för match mot Torslanda, laget som under seriens första 7-8 omgångar motbevisade alla ”experter” och oddssättare, då man länge under hösten låg i seriens toppskikt. Tyvärr för Torslanda drabbades man av skador på nyckelspelare och har sedan dess i viss mån sjunkit i tabellen, men är i nuläget (i en fortsatt något haltande tabell pga uppskjutna matcher) på en stabil mittenplacering.

Amo HK spelade förra helgen match mot seriens i särklass starkaste lag, Hammarby IF. Vi åkte upp men flera spelare borta igen, och med ett direktrött kort på Mathias Mark Pedersen redan i första halvlek var det nog många som trodde siffrorna skulle rinna iväg. Men med knappa fyra minuter kvar skiljer endast två mål, men där hemmalaget tillåts göra matchens sista fyra mål och därmed plocka sin 14e seger av 16 möjliga – och även om det är många poäng kvar att spela om (och nog fler lag som givetvis inte ”gett upp”) så är det mycket som talar för att vi redan nu kan gratulera Hammarby IF till en högst troligt plats i nästa säsongs Handbollsliga.

Bakom Hammarby lurar tillsammans med Amo HK även Kungälv, HIF Karlskrona, Skånela och Västerås i ett getingbo där kvalplatser till Handbollsligan är i potten, så varje poäng är oerhrt viktig givetvis!

Kommande helg är det äntligen match på hemmaplan igen, då Skånela IF kommer på besök, mer om den matchen i veckan som kommer!