Veckomatch mot VästeråsIrsta när Amo är tillbaka på hemmaplan

13 februari 2023 13:00

Veckomatch mot VästeråsIrsta när Amo är tillbaka på hemmaplan

Redan nu på onsdag 15/2 är det dags för ny match för Amo, denna gång äntligen på hemmaplan. Motståndare är VästeråsIrsta som för närvarande ligger på sjunde plats i tabellen. VästeråsIrsta har en haft en säsong med mycket upp och ner men har under de senaste två matcherna spelat bra vilket resulterat i klara segrar mot Varberg på hemmaplan och Torslanda på bortaplan.

För Amo gäller det att skaka av sig lördagens förlust med uddamålet mot IFK Karlskrona på bortaplan och ta nya tag.
-Vi är givetvis besvikna över vår insats i lördags och är medvetna om att vi måste upp minst ett par snäpp under de kommande matcherna, säger lagcoach Tomas Lundberg.

-Det ska bli skönt att äntligen spela hemma igen, fortsätter han. Jag hoppas det ska ge oss tillbaka tryggheten i vårt spel. -Vi har slitit i flera tuffa bortamatcher i rad och har inte spelat inför vår hemmapublik på nästan två månader. Det gäller för oss att hitta rytmen och självförtroendet i vårt spel och inte, som i en del av de senaste matcherna, komma in i svackor där vi inte följer vår plan. -Sedan tycker jag att vi i en del matcher har haft för dålig skärpa i avsluten, tillägger han.

Vi vann bortamatchen i höstas med tre mål men VästeråsIrsta är ett bra lag med en bra målvakt där det framför allt gäller att ha kontroll på Anton Lindblom, betonar Lundberg. Man har också en vass vänsterkantspelare i Erik Svensson. Sedan har duktige tvåvägsspelaren Olle Röken kommit tillbaka efter en längre tids skada. I laget finns också försvarskämpen, tidigare Amospelaren Johan Jonsson. 

Väl mött i Amo kabelhallen!

Matchen börjar kl. 19.00 och ni som inte har möjlighet att se den på plats följer den via Handboll Play.

 

/ Roddy Nilsson

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll