Vasko Sevaljevic klar för 2 år i Amo

9 juni 2023 12:00

Vasko Sevaljevic klar för 2 år i Amo

Amo har gjort klart med montenegrinske landslagsspelaren Vasko Sevaljevic. Vasko är 35 år och har en lång och imponerande meritlista med mer än 70 landskamper för Montenegro och spel i flera europeiska klubbar, bland annat i tyska Hannover-Burgdorf och makedonska toppklubben RK Vardar. I slutet av förra året kom han från den israeliska klubben Hapoel Richon Le Zion till Redbergslid i Handbollsligan där han spelade säsongen ut och gjorde 89 mål på 17 matcher. Vasko kan spela såväl V9 som M9 och är också en duktig försvarsspelare. Kontraktet sträcker sig över 2 år.

Varför valde du Amo?

–Det är ett intressant projekt som jag gärna vill vara en del av. Det märks att klubben har ambitioner för framtiden och att det finns också en stabil struktur och organisation bakom. Dessutom gjorde laget en mycket stark insats i Allsvenskan under förra säsongen. Med en del förstärkningar på och utanför planen tror jag att laget blir högst konkurrenskraftigt kommande säsong.

Vad förväntar du dig mera av klubben?

–Vid sidan av en bra organisation är det viktigaste att det finns en tydlig positiv energi inom laget och runt omkring. Jag har hört från flera håll att det svårt för bortalagen att få med sig några poäng från Amokabelhallen.

Vad tror du om lagets chanser?

–Det kommer säkert att bli en intressant och spännande säsong. Vi såg förra säsongen överraskande resultat i Handbollsligan nästan varje omgång. Det är viktigt att vi startar bra då det i mycket avgör hur säsongen kommer att se ut. Jag vet av erfarenhet att varje detalj och varje mål är extremt viktiga. Med det sagt är jag övertygad om att vi kommer att ställa ett slagkraftigt på banan som förhoppningsvis kan spela en framträdande roll i Handbollsligan.

Amo:s sportchef Emil Berggren säger så här om värvningen av Vasko: ”Vasko är givetvis en prestigevärvning för oss. Inte bara på grund av att han är en mångsidig, meriterad och erkänt duktig spelare. Han är också en ledartyp och ett fullblodsproffs som ställer höga krav på sin omgivning, något som kommer att höja hela laget.”

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll