Vårsäsongen startar!

5 januari 2021 20:47

Vårsäsongen startar!

Imorgon onsdag 6/1 startar allsvenska vårsäsongen igång då laget åker västerut, för match mot allsvenska nykomlingen Andertorp SK. Ett lag som i våras tog klivet upp i allsvenskan efter en starkt div1-säsong (kom på andra plats vilket räckte till direktkvalifikation under vårens serieplanering, pga Corona-situationen med inställda kval). 

Med i sort sett samma lag som ifjol, kryddat med ett starkt förvärv i Johannes Rybo som spelfördelare (skytteligatopp skrivande stund), har tränare Martin Preben Carlsson kunnat jobba vidare med sina idéer och tankar utan att skola in allt för många i laget. ASK har efter halva säsongen en stabil mittenplacering, i en något haltande tabell – och har utöver nämnde Rybo flertalet spelare som varit med på allsvensk nivå tidigare.

Niclas Närenborn, nyligen presenterad som ett av Amo's nyförvärv inför nästa säsong, är ett ständigt hot på H9 med mål och assist. På V9 finns distansskytten Anton Nilsson som har en hög högstanivå när han har rätt dag.

Oliver Löfwenius första match i Amo HK-tröjan:

Vårt lån från Hallby IF, Oliver Löfwenius finns med i Stockens matchtrupp och väntas ta stort ansvar och skall bli spännande att se i rollen som ”Evons ersättare”. Oliver har tidigare spelat i just Anderstorp innan han valde ta klivet till smålandskollegan Hallby.

Tuffa matcher i januari:

Årets första månader bjuder på många matcher där viktiga poäng kommer stå på spel, mot lag i toppen av tabellen. Följande lag, utöver Anderstorp, skall mötas.

  • Västerås (4a i tabellen nu)
  • Hammarby (1a i tabellen nu)
  • HK Torslanda (6a i tabellen nu)
  • Skånela (5a i tabellen nu)

En bra poängskörd efter dessa matcher placerar Amo HK i en fin sits inför sista tredjedelen av säsongen, där det är väldigt tight kring både positiva och negativa kvalstrecken.

Fortsatt spelas matcher utan publik, se matchen via Solidsport här:

https://solidsport.com/amo-hk/games/g/h2fc9sk7

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll