Våra publikvärdar

7 februari 2024 9:00

Våra publikvärdar

Rune Grahn, Irene Johansson, Linda Edin och Mikaela Wreinert. Saknas på bilden gör Richard Andersen

I vår serie där vi presenterar Amo:s matchfunktionärer har turen i dag kommit till våra publikvärdar samt medicinskt ansvarig, som ni kan träffa ikväll på matchen mot Sävehof. Hemsidan fick ett snack med Linda Edin och Michaela Wreinert om publikvärdarnas arbete. Förutom Linda består teamet av Rune Grahn, Richard Andersen, Irene Jonasson och Mikaela Wreinert, den sistnämnda är också medicinskt ansvarig.


Hur gick det till när ni började engagera er i Amo handboll?
Linda: jag har ju följt handbollen i många år som publik och supporter och också hjälpt till litet med ljud och ljus. Sedan var jag ju också med och producerade och spelade in Amolåten, jag tror det var 2016. Men det är först i år som jag börjat hjälpa till som publikvärd.
Michaela: det började för min del med att jag var ledare för ett pojklag där min son spelade men uppgiften som medicinsk ansvarig är ny.

Vilka uppgifter har publikvärdarna?
Linda och Michaela: vi ska hjälpa publiken till rätta och se till så att alla hittar sin plats, framför allt bortasupportrar och de som aldrig tidigare sett matcher i Amokabelhallen. Vårt avancemang till Handbollsligan har ju inneburit att vi fått en hel del ny publik. Sedan handlar det ju också om att se till att det är ordning på läktarna så att utrymningsvägarna är fria. Ibland får vi vänligt ”knuffa ihop” folk litet så att alla får plats.

Har ni några problem med publiken?
Linda och Michaela: nej, handbollssupportrarna är alltid trevliga. Handbollen har ju inte så många huliganer (skatt). Ibland kan bli litet väl högljutt när klackarna har förstärkta trummor eller tutor med sig men för det mesta är det inga problem. Det har dock hänt att vi har fått dela ut öronproppar på läktarna.

Vad är det bästa med att vara funktionär vid Amo:s matcher?
Linda: det är väl helheten, att vara del i något som är så viktigt för samhället Alstermo – handbollen och Alstermo är ju nästan samma sak för människor utifrån. Michaela: gemenskapen, att vi gör något tillsammans som hjälper hela bygden här omkring.

Michaela, du är ju också medicinskt ansvarig: vad innebär det?
Michaela: det medicinska ansvaret innebär att finnas till hands om någon allvarlig skada eller sjukdom skulle drabba någon i hallen under match. Men genom att Amo nu spelar i högsta serien ska det också finnas en matchläkare på plats – det är oftast Josefine Wahlström från Hälsocentralen Falken – så där är jag inte ensam. Lyckligtvis har inget allvarligt inträffat hittills.

Tack så mycket och lycka till i fortsättningen!

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll