Våra loggare

28 februari 2024 10:00

Våra loggare

Petra Nilsson och Jonas Jonasson
Saknas på bilden gör Mikael Serell och Magnus Jonsson

I vår serie av presentationer av Amo:s funktionärer är turen nu kommen till loggarna. Gruppen består av Petra Nilsson, Jonas Jonasson, Mikael Serell och Magnus Jonsson.
Vi har pratat med  Jonas och Mikael om deras arbete.


Hej! Hur längre har ni varit engagerade som funktionärer i Amo?
Jonas: Efter att jag slutat som spelare var jag i många år engagerad som ungdomstränare och i en del annat. Men loggare är ju ett nytt uppdrag för mig eftersom det bara används i Handbollsligan.
Mikael: Jag är ju ny inför den här säsongen. Jag tror det var Per Jonsson som frågade mig om jag ville ställa upp som loggare. Jag har ju inte själv spelat handboll så det var en del nytt för mig men jag tycker det gått bra. Jag har ju Jonas bredvid mig…

Kan ni beskriva ert arbete?
Jonas och Mikael: Det handlar om att föra statistik ner på individnivå för alla spelare i båda lagen beträffande skott, målgivande passningar, positioner, räddningar, kontringar, tekniska fel med mera. Vi jobbar tre personer samtidigt där Mikael sköter den direkta överföringen av uppgifterna till datorn och de andra två observerar och vidarebefordrar vad som händer på planen till honom. Statistiken publiceras sedan på Handbollsligans hemsida. Det är ett roligt arbete att kunna ge de verkliga handbollsnördarna statistik på nästan allt.

Vad är det svåraste?
Jonas: Det är när det händer flera saker i en snabb frekvens, t ex skott i mål, snabbt avkast och målvaktsräddning, allt kan gå på fem sekunder. Då gäller det att vara skärpt. 
Mikael: Jo, det är en del att hålla reda på ibland. Men för det mesta går det bra och jag tycker vi har kontroll på vad som händer på planen. Själva datorprogrammet har också förbättrats under seriens gång.

Har det trasslat till sig någon gång för er?
Jonas och Mikael: Det har hänt någon gång att vi missat något men då kan vi använda oss av matchsändningen och korrigera i efterhand, så det är ingen panik.

Vad är det bästa med att jobba som funktionär för Amo?
Jonas: Att vara med och visa oss själva och andra att vår lilla förening och samhälle klarar av att bedriva den verksamhet vi gör. Då blir man stolt över vad vi åstadkommit.
Mikael: Man vill ju ställa upp för samhället och föreningen. Det tycker jag är självklart.

Tack och lycka till med ert fortsatta loggande!
 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll