Våra funktionärer i puben

23 februari 2024 17:00

Våra funktionärer i puben

Stefan Isaksson, Linda Svahn, Mattias Åberg, Nina Åberg och Björn Källström.
Saknas på bildern gör Annika Gravestam, Björn Nordström, Jenny Gunnarsson, Sören Kenstam, Katarina och Johnny Jarhall

I vår presentation av verksamheter och funktionärer har vi i dag kommit till puben. Puben är den mest ”personalintensiva” verksamheten och här hittar vi förutom Mattias Åberg som är ansvarig, även Annika Gravstam, Björn Nordström, Nina Åberg, Linda Svahn, Stefan Isaksson, Björn Källström, Jenny Gunnarsson, Sören Kenstam, Katarina Jarhall och Ronny Jarhall. Vi tog ett snack med Mattias och Annika.


Hej Mattias och Annika! Hur länge har ni engagerat er i Amo handboll och hur började det?
Mattias: Jag är ju gammal spelare i pojklag och seniorlag och alltid varit i närheten av laget men det är egentligen först efter att Amo handboll blev en egen förening som jag började engagera mig mer. Pubverksamheten är ju en ny verksamhet som vi provade några gånger förra säsongen och som nu har permanentats sedan vi gick upp i Handbollsligan.
Annika: För min del är bara sen något år tillbaka då jag flyttade tillbaka till Alstermo efter att ha bott i Stockholm över trettio år. Jag ville gärna engagera mig i samhället och pratade med Mattias och hade litet idéer och på den vägen är det. Jag kallar mig själv ”mattanten” i sammanhanget (skratt).

Amopuben är ju ett nytt inslag i matcharrangemangen. Hur jobbar ni och vad serveras här?
Mattias: Vi vill med våra små resurser vara en klassisk sportpub där vi kan bygga upp en go’ känsla inför matchen. Vi serverar öl, vin och cider och naturligtvis också alkoholfria drycker och en del enklare pubmat, framför allt den redan omtalade försäljningssuccén, ”Pegasusmackan” med räkor.
Annika: Jag ansvar för maten, framför allt då Pegasusmackan men vi försöker också hela tiden utöka vårt sortiment. Senast hade vi också en food-truck utanför.

Ni är en ganska stor grupp funktionärer. Hur fungerar det?
Mattias: Vi behöver vara många som kan hjälpa till då vår verksamhet är ganska personalkrävande med mycket arbete före och efter matchen. Vi behöver vara 6–7 personer vid varje tillfälle men alla kan ju inte vara med vid varje match så vi ha en större ”pool” av medarbetare. Vi är ett ”gott gäng” som har roligt tillsammans, vilket är jätteviktigt.
Annika: Det fungerar jättebra. Det är litet trångt ibland men vi vill att alla ska trivas, också supportrar till bortalagen som kommer till oss. Och de är ju också i högsta grad välkomna!

Hur vill ni, om ni får önska, utveckla verksamheten?
Mattias: Det klart att vi drömmer om en fast restaurang, det skulle underlätta vårt arbete mycket och även öka trivseln. Vi får hoppas att det kan lösa sig på något sätt vid en eventuell ombyggnad av hallen.
Annika: Det skulle ju också ge oss en möjlighet att utöka menyn med riktiga möjligheter att laga mat.

Vad är det bästa med att vara funktionär vid Amo:s matcher
Mattias: Att man känner att man gör något viktigt för föreningen och samhället. Det skapar en vi-känsla att vara med och arbeta ideellt. Och, som sagt, vi har ofta jäkligt kul.
Annika: Det känns jättebra att kunna engagera sig och bidra när jag flyttat tillbaka till ”byn”. Jag är också med i flera andra sammanhang i samhället.

Tack så mycket och lycka till med ert fortsatta arbete!
 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll