Välkommen tillbaka Mathias Mark Pedersen!

12 april 2024 18:00

Välkommen tillbaka Mathias Mark Pedersen!
Amo har skrivit kontrakt med Mathias Mark Pedersen som därmed återvänder till Amo där han tillbringade två succéartade säsonger 19/20 och 20/21.


Under den andra säsongen vann Mathias Allsvenskans skytteliga. Därefter lämnade Mathias Amo för spel i Alingsås innan han i höstas gick till HSG Wetzlar i tyska Bundesliga. Under sin tid i Alingsås hann Mathias med att under säsongen 22/23 vinna Handbollsligans skytteliga med 155 gjorda mål. Mathias gjorde sig under sin förra sejour i Amo känd som en oerhört seriös och målmedveten spelare som alltid ger allt och vill vinna varje match och det är med stor glädje Amo hälsar Mathias välkommen tillbaka. Kontraktet sträcker sig över tre år.

Hemsidan har pratat med Mathias inför återkomsten till Amo.

Hej Mathias! Vad fick dig att ta beslutet att komma tillbaka till Amo?
Det var flera anledningar. Jag fick ett bra erbjudande och jag har sett att laget är på uppgång och det ska bli spännande att få vara med och försöka fortsätta utvecklingen uppåt. Sedan hade jag en fin tid i Amo förra gången och har hela tiden haft kvar lite kontakter med människor runt laget. Min familj trivs också i bygden och det är en bra miljö för barn att växa upp i vilket är ett ytterligare plus.

Vad har din tid i Alingsås och Tyskland lärt dig?
Jag har framför allt fått en hel del erfarenhet och blivit en mer komplett spelare genom att mitt försvarsspel har förbättrats.

Vad känner du till om det nuvarande Amo-laget och dess nye tränare Brian Ankersen?
Jag har följt laget och sett ett par matcher under säsongen och det har sett bra ut. Bland spelarna känner jag Jonas Jensen litet grann sedan tidigare men i övrigt är det mest nya namn. Jag vet att det finns många bra spelare i laget men det finns ingen kvar från när jag förra gången spelade i Amo. När det gäller Brian så har jag snackat med honom några gånger och känner till honom som tränare och det känns tryggt.

Vad vill du framför allt bidra med?
Jag hoppas i första hand hjälpa laget med offensiv kraft men jag tror även att jag kan göra det försvarsmässigt. Jag är glad att komma tillbaka och det ska bli kul att komma igång och lära känna laget. Jag hoppas att min erfarenhet från andra lag och ligor ska vara till hjälp i lagets utveckling.

Vad tror du om Amo:s möjligheter under nästa säsong? 
Jag tror vi har bra möjligheter. Vi måste bli litet jämnare än förra säsongen. Men det finns stor potential i laget och vi bör givetvis sikta på att gå till slutspel. Men topp-5 ska inte heller vara någon omöjlighet. På sikt måste spel i Europa vara en målsättning för klubben. 

Tack så mycket och till lycka till!

Amo:s tränare Brian Ankersen kommenterar värvningen av Mathias så här: ”Med Mathias kommer en mycket populär spelare och person tillbaka till Amo. Det är en stor framgång för klubben och ett bevis på det hårda arbete som man lägger ner att klubben åter lyckas få Mathias till sitt lag. Det är också en tydlig signal att Amo vill ta nästa steg mot att etablera sig i den svenska handbollstoppen. Mathias hade flera andra anbud men han och familjen ville tillbaka till Alstermo. Mathias är som hans meriter visar en notorisk målskytt och samtidigt en tvåvägsspelare som kan ge oss ytterligare en kompetens vi behöver mera av. Samtidigt har han sedan sin förra vistelse i Amo blivit mera mogen och kan bidra med sin erfarenhet från flera olika ligor. Med Mathias ankomst har vi många spännande kompetenser i laget och det ska bli spännande att börja arbeta med laget inför nästa säsong!”


/ Roddy Nilsson
 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll