Välkommen till Amo HK, Johan Jonsson!

1 april 2020 12:00

Välkommen till Amo HK, Johan Jonsson!

Vi fortsätter med roliga nyheter kring seniorlaget. Från Ligalaget Hallby välkomnas nu mittsexan Johan Jonsson och därmed tredje nyförvärvet för säsongen (vi har tidigare presenterat Erik Sääf, H6 från IFK Skövde och Jesper Forsberg, MV från Skånela).

Johan, född -94, är ett nyförvärv som vi har höga förhoppningar och förväntningar på. En lojal och stark spelare som vi ser tar stort ansvar i vårt defensiva spel i zon3 och även i rollen som pådrivare och ledare. Johan är en rörlig M6 med bra register som skall bli kul att se i Amo-tröjan. Med erfarenhet från ett par säsonger i allsvenskan och en säsong i Handbollsligan får vi in rutin och kunskap. Johan har skrivit ett avtal med föreningen fram till våren 2022 och flyttar från Jönköping under sensommaren. Med Johans signatur tar vi ytterligare ett steg i vår strävan efter en topplacering säsongen 20/21.

Elitgruppen vill återigen nämna att fler positiva nyheter kan komma att presenteras inom kort!

 

 

Hej Johan och varmt välkommen till Amo HK!

Tack så mycket!

 

Berätta för Alstermopubliken vem de kommer få se springa in i Amokabelhallen kommande säsonger. 

Ursprungligen kommer jag från Eskilstuna där jag fått min handbollsuppfostran i Eskilstuna Guif. Gick via HK Eskil vidare till Hallby där jag spelat de senaste 5 säsongerna och har varit med på resan från division 1 till Handbollsligan. Nu hoppas jag kunna ta med mig mina erfarenheter till Amo.

 

Vilka egenskaper ser du som dina styrkor på handbollsplanen. 

En av de egenskaper som profilerar mig som spelare skulle jag säga är min inställning. Jag ser mig själv som en slitvarg som ger 100% i varje situation jag står inför. Det tillsammans med försvarsspelet är väl vad jag själv skulle säga är mina mest framstående styrkor.

 

Din målsättning med spel i Amo HK? 

Individuellt handlar det om att få speltid och utvecklas individuellt för att bli en ännu bättre handbollsspelare. Tillsammans som lag har jag siktet inställt på att spela i Handbollsligan säsongen 21/22.

 

Vad ser du mest fram emot inför säsongen 20/21? 

Det är ett nytt lag för min del, så ser fram emot att lära känna mina nya medspelare och fightas i toppen av allsvenskan kommande säsong.

 

Kortfattat: 

Namn:  Johan Jonsson

Smeknamn:  Jonsson

Längd:  187 cm

Vikt:  99 kg

Position: M6

Meriter: USM- och JSM-Silver

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll