Välkommen Pætur!

27 april 2022 10:00

Välkommen Pætur!
Vi presenterar nu det första nyförvärvet inför säsongen 2022/2023 och det är ytterligare en landslagsman som ansluter till klubben - Pætur Mikkjalsson

Pætur Mikkjalsson är färöisk landslagsman, spelar på mitt 6. Rörlig och stark i det offensiva spelet, i defensiven både 2:a och 3:a i 6-0 försvar. Med Pætur får vi vår 5:e landslagsman då vi sedan tidigare har Maximilian i USA, Minik i Grönland, Gusten i Finland och Evon som varit med på Holländska träningsläger.

Pætur är född 1997, är 190 cm och väger 110 kg och kommer från början från Tornhavn på Färöarna. Han har sedan tidigare spelat i H71 på Färöarna, danska klubben Sus Nyborg och nu senast i den isländska klubben KA.
Utöver klubblaget spelar han alltså sedan några år i det färöiska landslaget som håller bra nivå med bland annat Sävehofstjärnan Elias Skippagötu. I senaste landskampen mot Tyskland, för ca 2 veckor sedan, gjorde han 5 mål. 

I Pætur ser vi en spelare som med erfarenhet och inställning har potential att höja pondus och kvalitet i både försvar och anfallsspel. 

Pætur med sambo kommer bo och arbeta i Alstermo, flytten sker i sommar. Varmt välkomna!

Arbetet med truppen fortsätter och fler nyheter kommer att presenteras de kommande veckorna. 

 

/ Elitgruppen 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll