Välkommen Nikola Matović

13 maj 2022 8:00

Välkommen Nikola Matović

Elitgruppen presenterar nu nästa nyhet kring herrlaget.

Vi kan med stolthet och glädje meddela att en ny målvakt ansluter till laget i höst. Från den nordmakedonska klubben RK Struga hämtas den montenegrinska landslagsmålvakten Nikola Matović för säsongen 2022-2023.

Nikola är ett framtidslöfte inom europeisk topphandboll och vi är mycket nöjda över att han ser Amo HK som en mellanstation för att på sikt kunna ta vidare steg ut i Europas stora klubbar. Utöver spel i RK Struga har han representerat Lovcen Montenegro, samt Serbiska RK Zeliznicar.

Nikola spelade så sent som i februari EM-handboll, där han i Montenegro har Sverigebekantingen Nebosja Simic som målvaktskollega, och där Zoran Roganovic (huvudtränare i Guif och mångårig skyttekung i svensk handboll) är förbundskapten, som givit oss fina vitsord om Nikola både som målvakt och person.

Vi välkomnar en energisk, modern målvakt som vi förväntar oss höjer kvalité på hela laget med sin närvaro och erfarenhet från proffslivet och landslagsspel på hög nivå.

Nikola ansluter till laget under sommaren och vi med stor nyfikenhet och entusiasm fram mot hans ankomst.


Andreas Stockenberg om Nikola: 

Äntligen har vi fått in en toppmålvakt!

Det är ett bevis på att klubben är respekterad inte bara i Sverige utan även i Europa.

Denna värvningen kan nog få de andra lagen i allsvenskan att skaka lite! Att Nikola dessutom är relativt ung och utvecklingsbar betyder att vi har ett stort ansvar för att utveckla honom.

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll