Välkommen Johan och tack Nemanja

27 juli 2023 12:00

Välkommen Johan och tack Nemanja

Amo engagerar Johan Sörensen som ny assisterande tränare den kommande säsongen. Johan kommer ursprungligen från Hultsfred men flyttade redan som ungdomsspelare till GUIF i Eskilstuna. Efter återkomsten till Småland har han tränat såväl ungdomslag som seniorlag i moderklubben och senast i Kalmar.

Välkommen Johan! När fick du förfrågan om att ansluta till Amo?

– Det började egentligen i våras när jag i samband med en kvalmatch till Handbollsligan träffade Stocken som jag känner sedan min tid i GUIF. Vi började prata lite löst och sedan höll vi lite kontakt över sommaren innan jag fick en konkret förfrågan för några veckor sedan.

Vad fick dig att tacka ja?

– Jag har ju varit tränare i många år nu och tänkte väl egentligen trappa ner men när erbjudandet kom ville jag verkligen ta chansen att få vara med och arbeta med ett elitlag. Det ska verkligen bli inspirerande att se vad vi kan göra i högsta serien.

Hur väl känner du Amo Handboll?

– Ganska bra. Jag har både spelat och coachat mot Amo i olika sammanhang. Jag har också sett laget en hel del de senaste åren och vet vilken typ av handboll Stocken och laget vill spela vilket jag tror underlättar för mig att komma in i jobbet.

Vad tror du om lagets chanser i Handbollsligan?

– Jag tror vi kan hävda oss ganska väl. Vi ska verkligen göra allt för att bli riktigt jobbiga att möta och jag tror vi kan bli en obehaglig överraskning för många lag, speciellt på hemmaplan. Det blir en spännande säsongsöppning först mot HF Karlskrona på bortaplan och sedan hemmapremiär mot Önnered.

Johan kommer som assisterande tränare att ersätta Nemanja Cvetinovic som flyttar till Kristianstad och samma uppdrag för stadens damelitlag Kristianstad HK. Nemanja kom till Amo, då under namnet Alstermo IF, säsongen 2013-14 närmast från H43 i Lund och har sammanlagt gjort nio säsonger i Amo som spelare, ungdomstränare och avslutningsvis som assisterande tränare för elitlaget förra säsongen.

Tomas Lundberg säger i en kommentar om Nemanja: – Nemanja blev under sin tid i Amo Handboll en verklig kulturbärare som starkt bidragit till att möjliggöra den resa föreningen har gjort under de senaste åren. Nemanja är en verklig lagspelare och en otrolig kämpe på planen och blev därför också en stor publikfavorit i Amo. Sammanlagt blev det 136 matcher och 226 mål i Amotröjan. Amo Handboll vill rikta ett stort tack till Nemanja för hans insatser i föreningen och önska honom lycka till i sin nya förening.

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll