Välkommen Jeppe Rask Andresen!

19 januari 2024 14:15

Välkommen Jeppe Rask Andresen!

Vi har nu gjort klart med danske mittsexan Jeppe Rask Andresen. Jeppe kommer närmast från division 1-klubben Køge håndbold och kontraktet gäller säsongen ut.

Hej Jeppe och välkommen till Amo Handboll!
Tackar, tackar

Vem är Jeppe Rask Andresen?
Jag är 23 år och kommer från en mindre ort utanför Köpenhamn. Jag har tidigare studerat vid universitetet där men nu ska jag koncentrera mig på handbollen den närmaste tiden.

Varför valde du komma till Amo Handboll?
Jag ser det som en möjlighet att utvecklas och bli en bättre handbollsspelare. Jag vet egentligen inte så mycket om den svenska Handbollsligan mera än det jag sett av Amo:s matcher men det ska bli spännande att möta nya lag och bra spelare.

Vad vill du bidra med och hur vill du beskriva dig som handbollsspelare?
Jag försöker att alltid sprida energi i laget, både på träning och match. Jag spelar nog ganska tufft och använder min fysik och det är ofta mycket känslor och energi. Som mittsexa gäller det att göra jobbet både bakåt och framåt och det försöker jag alltid.

Vad sysslar du med när inte spelar handboll?
Jag försöker koppla av och ladda batterierna, gärna med fiske. Jag har redan sett att det finns fina möjligheter till det här. Så jag ska nog kunna anpassa mig till livet här. Alla jag träffat är väldigt vänliga och trevliga och jag har hört att hela samhället stöttar handbollslaget.

Amo:s tränare Brian Ankersen säger så här om Jeppe: ”Jeppe är en ung men ändå fysiskt stark linjespelare som denna säsong har gjort 50 mål på 15 matcher i danska division 1 och jag ser stor utvecklingspotential i honom. Med Jeppe i laget har vi tre linjespelare som kommer att komplettera varandra perfekt. Vi får i Jeppe ytterligare en mittförsvarare vilket ger oss flera möjligheter och större bredd, något jag tycker vi delvis saknat.”
 
 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll