Tyvärr förlust i seriefinalen

11 mars 2022 20:15

I en i närmast fullsatt Amokabelhall blev det tyvärr förlust i söndags mot serieledande OV Helsingborg. Matchen inleds med att OV direkt tar en liten ledning och de visar redan från början prov på kvalitet. Deras mittblock med Jonathan Wilthorn och Eric Westergren Malmberg visar att OV har ett toppförsvar där de sliter och gör livet surt för Amo spelarna. De tvingar Amo till långa anfall och det blir tyvärr inte riktigt fart i spelet som behövs för att överlista Helsingborgsförsvaret och få till bra avslutslägen. I anfallet sätter OV högsta fart och går till ledning med 4-1 innan Amo får bättre utdelning och kan hämta in till 12-12. Här står matchen och väger lite men Amo kommer aldrig riktigt förbi utan istället är det OV som kan rycka till sig en ledning med 18-15 i paus.

Andra halvlek fortsätter med några måls skillnad i Helsingborgs farvör. Amo går under perioder ut i ett mer utgrupperat försvar men tyvärr hjälper det inte mer än tillfälligt utan istället ser vi att Emil Andersson använder luckorna och avgör matchen med sitt målskytte i andra halvlek. Totalt slutar han på 10 mål.

OV var bättre i matchen och resultatet är rättvist där framförallt OV:s mittförsvar gör en avgörande insats och mycket fin match och får stopp på Amos anfallsspel.

Det är nu 3 omgångar kvar i seriespelet och det gäller att damma av sig förlusten direkt.

Stort tack till publiken som vi äntligen såg tillbaka i Amokabelhallen. Vi hoppas på samma publikstöd resterande del av säsongen!