Tung förlust för Amo

20 december 2023 12:58

Amo förlorade hemmamatchen mot Hallby med 31–30 (18–13) i en typisk derbymatch med mycket fart och en hel del missar. Förlusten var extra tung för Amo som hämtat in ett stort underläge och haft greppet om matchen när några minuter återstod. Ett tekniskt fel och en räddning av bortamålvakten gjorde dock att ett 7 mot 6-spelande Hallby kunde kvittera till 30 lika med 40 sekunder kvar. Amo fick därefter chansen att avgöra men gjorde tyvärr åter igen ett tekniskt fel med några sekunder kvar varpå bortalagets Charles Hugosson kunde kontra in segermålet.

Amo började annars matchen bra framåt men hade svårt att täppa till och organisera sig bakåt när Hallby tryckte direkt på avkast med påföljd att lagen bytte mål med varandra den första kvarten. Under senare delen av första halvlek gick kvaliteten på Amo:s anfallsspel ner medan Hallby fortsatte att vara effektiva och gick ifrån till en klar ledning med 18–13 i halvtid. Amo hade dessutom tidigt tappat Vasko Sevaljevic efter det att han fått direktrött kort. Lägg därtill att viktige Erik Östling adderats till skadelistan redan före matchen så var det inte mycket som talade för Amo.

Ledda framför allt av Anders Forsell Schefvert i försvaret och Arnar Birkir Halfdansson och Jonas Jensen i anfallet samlade Amo dock som så många gånger förr ihop sig och plockade in mål efter mål. Med tio minuter kvar av matchen hade momentum glidit över till Amo och Hallby blev allt trubbigare i anfallsspelet. I detta läge gick Hallby över till att spela 7 mot 6 vilket gav resultat och kvittering som sedan vändes till seger.

I Amo gjorde, förutom de redan nämnda, även Anders Christiansen en stark arbetsinsats på linjen. Samuel Lindberg bevakades hårt men lyckades trots det göra fyra mål. Övriga målskyttar i Amo: Arnar Birkir Halfdansson 7, Jonas Jensen 5, Minik Dahl Høegh 5 (2 straffar), Anders Christiansen 3, Anders Forsell Schefvert 3 och Lynx Beverskog 3.

Hallby hade sina främsta vapen i kantspelarna Ludvig Högberg och Charles Hugosson vilka tillsammans gjorde 14 mål. Genom återkomsten av Olle Ek har laget fått in en skicklig spelmotor och genombrottsspelare. Hampus Söderman inledde bra men mattades i andra halvlek.