Tuff uppgift för Amo

26 oktober 2023 7:58

Tuff uppgift för Amo

Kommande söndag kommer Alingsås HK på besök till Amo kabelhallen. Alingsås har under en längre tid varit en av Handbollsligans mest framgångsrika klubbar med två SM-guld och flera andra topplaceringar på kontot. Laget har inlett årets seriespel något ojämnt med tre vinster och fyra förluster där topprestationen är den klara hemmasegern mot IFK Kristianstad.

Även om man startat litet tveksamt finns ett brett och starkt spelarkapital i laget, inte minst tidigare Amospelaren Mathias Mark Pedersen som förra säsongen vann Handbollsligans skytteliga. Mathias medverkan är dock något osäker då han dragits med en fingerskada denna säsong. Även förutan Mathias finns flera andra vana målskyttar i laget, bland annat de båda finländska landslagsmännen Max Granlund och Benjamin Helander och föreningens verklige kulturbärare, Johan Nilsson. I övrigt är Alingsås ett fysiskt starkt lag som längst bak har en av Handbollsligans bästa målvakter, Rikard Frisk. På bänken finns en av Sveriges mest rutinerade coacher, Anders Franzén.

–Vi är naturligtvis besvikna över vår bleka insats i andra halvlek mot GUIF, säger Amo:s assisterande tränare Johan Sörensen. –Det var en match vi skulle vunnit men vi har delvis oss själva att skylla som släppte in dem i matchen. Vi får dra lärdom av vad som hände men har nu lämnat det bakom oss. Nu ser vi framåt och kommer att vara redo på söndag. Nyckeln ligger i att koncentrera sig på vårt egna spel och bortsett från någon skavank i truppen ser det bra ut, fortsätter han. –Alingsås är ett hårt arbetande lag som aldrig ger upp och det kommer säkert att bli en tuff och jämn men också rolig match med mycket fysik på söndag, tillägger Johan avslutningsvis.

 

Matchen börjar kl. 16.15 och ni köper biljett HÄR! Kan du inte vara på plats finns möjlighet att se matchen via Handbollsligan Live.

Stötta Amo HK i 50/50 lotteriet. Köp din halva potten-lotter online via denna länken

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll