Tuff match att vänta mot Varberg borta

27 januari 2023 13:00

Tuff match att vänta mot Varberg borta

Efter omstarten i Ystad i onsdags som innebar återtagen serieledning är det kommande måndag 30/1 dags för bortamöte mot Varberg. Varberg var före serien allmänt tippat som ett av topplagen och inledde också starkt, bland annat genom att spela oavgjort mot Amo bortaplan. Under senare delen av hösten fick laget en lång formsvacka och tappade kontakten med övriga topplag. De senaste veckorna har dock laget spelat stabilt och på ett övertygande sätt vunnit fem raka matcher, senast mot just IFK Ystad som Amo slog i onsdags.

–Det ska bli kul match att möta Varberg, säger tränare Stockenberg. Ett bra lag med en bra målvakt i Carl Aronius och två gamla Amobekanta, Simon Källström och Jakob Friberg, i viktiga roller. Varberg är i övrigt ett samspelt lag där de flesta spelat ihop under några säsonger, säger Stockenberg.

–Det var skönt att börja med två poäng i Ystad även om vi inte kom upp i vår vanliga nivå, fortsätter han. Mot Varberg behöver vi steppa upp minst en klass och det vet alla om. Nyckeln blir som vanligt vårt försvarsspel – fungerar det så är vi svårslagna. –Vi hade en bra träning i går torsdag där man såg att killarna är på uppgång, avslutar Stockenberg.

Matchen börjar klockan 19.00 och kan ses via Handboll Play

 

/Roddy Nilsson

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll