Toppmöte mot Varberg

6 oktober 2022 13:00

Toppmöte mot Varberg

På lördag är det dags för toppmöte i Amokabelhallen då HK Varberg, ett av de lag som tippats vara med och slåss om tätpositionerna, gästar oss. Varberg spelade i första seriematchen oavgjort mot Kungälv men har sedan tagit två segrar mot Vinslöv och IFK Karlskrona. Varberg spelade också en tidigarelagd match i denna veckan mot Västerås, som de de vann med 9 bollar, och står nu på sju poäng inför lördagens match.

Varberg har ett starkt och välkomponerat lag där två tidigare Amospelare, skytten Simon Källström och svårstoppade linjespelaren Jakob Friberg, har viktiga roller. Laget har också två bra målvakter och en stark högersida med Johan Szybanow och Daniel Lindroos. Andra spelare att se upp med är oberäknelige dansken Morten Damgaard och skicklige spelföraren Filip Andersson Moberg. Laget leds av tidigare linjespelaren i Drott, Växjöbördige Hans Karlsson.

För Amo:s del ser det bra ut, säger tränare Stockenberg. – Vi börjar hitta ett allt stabilare spel men det finns ännu mera att ta ut av det här laget, fortsätter han. Vi har trots allt bara spelat en handfull matcher med ett till stora delar nytt lag.

–Samtidigt har vi fått den start på seriespelet som vi ville ha och ser fram emot mötet med Varberg med tillförsikt. Vi vet att vi möter ett bra lag – nu är det upp till oss att göra jobbet.

–Även om det finns några små skavanker i truppen kommer alla att vara redo för spel på lördag, avslutar Stockenberg.

 

Välkomna till en spännande match i Amokabelhallen. Matchen börjar klockan 15.00 och för er som inte kan vara på plats sänds den som vanligt via Solid Sport.

 

/ Roddy Nilsson

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll