Till kvartsfinal i ATG Svenska Cupen!

11 september 2021 14:22

Efter ett fint utgångsläge efter match ett mot HK Malmö hade vi 4 bollar att ”gå på”. När vi dessutom börjar på hemmaplan med att sätta de tre shoot-out-straffarna så hade vi skapat en härlig förutsättning när matchen blåste igång.

Vi börjar även spelmässigt matchen strålande, efter tio minuter står det 9-5 på anslagstavlan efter fina prestationer av Felix Tyberg och Hugo Stuivers. Malmö har nu en fin period och plötsligt är det lika, 10-10. Stockenslänger in TimeOut-kortet och precis som nere i Malmö fick det effekt. Vi gör här sex (!) raka mål och det är 16-10 (totalt alltså 10 måls ledning), när klockan passerat 25 minuter. Sista fem minuterna i första halvlek byter vi mål och ledningen i paus är 17-13.

Precis som i Malmö startar vi lite ”ängsligt” i andra halvlek, Malmö kryper lite närmre men är som närmast två mål, med lite mer än kvarten kvar. Evon Mohlin får ta ansvar igen från distans och visar prov på mycket fint skytte och är den som gör att ledningen är 3-4 mål hela tiden.

Med tio minuter kvar har vi ledning 27-24 (total ledning med sju mål) och allt känns säkert. Men, Malmö har inte gett upp och öser på. 27-24 blir 27 lika med sex minuter kvar… Nu är det nerv i matchen. Evon trycker dit 28-27 i svårt läge, men Malmö svarar med TRE raka mål och har nu ledning i matchen med 28-30, tre minuter kvar…

TimeOut Stocken, snabbt mål av Evon igen.. Malmö svarar med två snabba och ställningen är nu 29-32 och det skiljer alltså totalt ETT mål nu. Vi har ett långt anfall, handen är upp för passivitetsvarning och bollen kommer till Närenborn som kliver in i banan och skjuter – MÅL.

Malmö reducerar snabbt men matchen är snart slut, totalt 30-33 och vi är alltså vidare med ETT MÅL mot Ligalaget HK Malmö.

Starka insatser igen av Anders Forsell Schefvert, Niclas Närenborn, Evon Mohlin. Minik dunkar in säkra mål från sjumeterslinjen och Hugo sliter ännu en gång stenhårt i båda riktningarna i stora delar av matchen. Härligt att publiken fick se ”nya Amo” leverera igen!

Nu laddar vi om inför kvartsfinal – mer info om lottning snarast möjligt på hemsidan!