Thomas Langerud Kristoffersen klar för Amo

29 maj 2024 15:00

Thomas Langerud Kristoffersen klar för Amo
Amo har gjort klart med norske målvakten Thomas Langerud Kristoffersen. Thomas är 24 år och har gjort fem säsonger i Haslums HK i norska högstaligan. Sedan 2023 har Thomas tillhört polska Wisla Plocks organisation men har under den senaste säsongen varit utlånad till TuS Vinnhorst i 2. Bundesliga. Kontraktet med Amo sträcker sig över två år. 


Hej Thomas och välkommen till Amo! Varför blev det Amo?
Tack så mycket! Mitt kontrakt går ut och jag tror det är rätt väg för min utveckling att komma till den svenska handbollsligan. Jag är 24 år tror jag kan utvecklas ännu mer. Jag har sett en del matcher på handbollsligan.live och tror spelet där passar mig. Det ska bli spännande att komma till ett nytt land och en ny miljö! 

Kan du berätta litet om din handbollsbakgrund?
Jag kom till Haslums HK som 14-åring. Där gjorde jag sedan fem säsonger i A-laget innan jag förra året fick kontrakt med polska Champions-Leagueklubben Wisla Plock. Från Wisla Plock är jag denna säsong utlånad till TuS Vinnhorst i 2. Bundesliga i Tyskland. 

Vilka är dina styrkor som målvakt?
Det är svårt att bedöma sig själv men jag gillar mest skott från linjen eller utsida två. Jag försöker också alltid så snabbt som möjligt få ut bollen i spel.

Du spelar under innevarande säsong i tyska TuS Vinnhorst i 2. Bundesliga där för övrigt också ett annat Amoförvärv till nästa säsong, Nils Schröder, spelar. Hur har tid här varit?
Det har varit en mycket lärorik tid, bland annat med en tränare från Balkan som tänker på andra sätt än de norska tränare jag varit van vid. Sedan är det tufft både fysiskt och mentalt och även om jag spelat i 2. Bundesliga är nivån hög och det ställs krav att hela tiden. Nils har blivit en av mina bästa kompisar här nere så det känns bra att också han kommer till Amo.

Vad har du för målsättning för framtiden?
Jag vill givetvis bli så bra som möjligt och se hur långt jag kan gå. Mitt mål är att kunna utvecklas ytterligare i Amo och kanske få chansen i Europa igen. Men vem vet, jag kanske blir kvar i Amo i 10 år…

Vad gör du när du inte tränar och spelar handboll?
Jag spelar gärna golf och ibland blir det litet Playstation. Sedan är det naturligtvis roligt när jag kan träffa min flickvän, hoppas vi kan träffas mer i fortsättningen. Annars gör inte så mycket, det är handboll mest hela tid. Jag är nog en handbollsnörd…

Tack så mycket och lycka till!
Tack själv! 

Amo:s tränare Brian Ankersen säger om det senaste nyförvärvet: ”Thomas är en spännande ung målvakt som spelat för Haslum i den norska högstaligan. Han har bland annat meriter från norska B-landslaget och värvades 2023 till polska storlaget Wisla Plock varifrån han under den senaste säsongen varit utlånad till TuS Vinnhorst i 2. Bundesliga. Thomas är en klassiskt skandinaviskt skolad målvakt med bra teknik och snabba utkast i kontringsfasen. Jag är säker på att Thomas kommer att utveckla sin stora potential i Amo och Handbollsligan. Samtidigt kommer hans erfarenhet från spel i Europa att gynna laget. Jag ser fram emot att hälsa Thomas välkommen i juli!”
 

/Roddy Nilsson
 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll