Teamet som ansvarar för ljud, ljus och tv

22 januari 2024 14:51

Teamet som ansvarar för ljud, ljus och tv

Morten Engdahl, Björn Källström, Per Jonsson, Anders Edin, Ove Ström. Saknas på bilden gör Stefan Silvander Ahlrik

Gänget som ansvarar för ljud, ljus och tv består av Morten Engdahl, Björn Källström, Per Jonsson, Anders Edin, Ove Ström och Stefan Silvander Ahlrik. Hemsidan har pratat med Anders och Per om teamets arbetsuppgifter och varför de har engagerat sig i Amo Handboll.


Hej Anders och Per! Hur kom ni in och började engagera er i Amo Handboll? 
Anders: jag var tidigt med i styrelsen under en period när Bengt Weidfors var ordförande men har sedan 2017 främst fungerat som musikansvarig och DJ under matcherna.
Per: jag började och hjälpte till som materialare och sedan som ledare för ett pojklag men har under de senaste åren mest jobbat med tekniken.
 
Kan ni beskriva litet mera vad teamets arbetsuppgifter består i och vem som gör vad?
Anders: det är framför allt fyra områden som vi har ansvar för: ljud, ljus, tv och speakertjänsten. Jag och Björn Källström jobbar med ljud och ljus och det innebär en hel del förberedelsearbete med montering och justering innan matchstart. Jag har också mycket kontakter med spelare om vilken musik de vill ha under uppvärmning och som måljinglar. Sedan har vi våra speakers Stefan Silvander Ahlrik med Morten Engdahl som ”inhoppare” som också är jätteviktiga både när det gäller information och för att hålla stämningen uppe.
Per: jag och Ove Ström som sköter tv och film. För vår del handlar det mycket om förberedelser och samarbete med Rego production som produktionsbolag för sändningarna från Handbollsligans matcher. Men det är också en del detaljer som måste kollas som till exempel att reklamen sitter som den ska och finns på rätt plats. Vi har också kontakt med sändningsledningen i Stockholm när det gäller intervjuer med spelare eller tränare före och efter match .
 
Vilka är de största förändringarna som avancemanget till Handbollsligan har inneburit för er del?
Anders: det är klart att det inneburit stora förändringar och också krav på kvalitet men vi har också flera regler att hålla oss till.
Per: för min och Oves del har det inneburit en stor förändring att gå från Solid sports inte alltid pålitliga streamingsändningar till ”riktig” tv. Men jag tycker det flutit på bra och arbetet runt omkring har blivit allt smidigare.
 
Vad kan ni utveckla för att publik och tv-tittare ska få en ännu bättre upplevelse?
Anders och Per: Vi är nöjda med vad vi kan åstadkomma med de resurser vi har. Men vi jobbar hela tiden på att utveckla vårt arbete för att få till en bättre helhetsupplevelse för publik och spelare. På teknikområdet är ju förbättringar ofta liktydigt med dyrare utrustning och här finns det naturligtvis begränsningar i vår lilla hall men också ekonomiskt. Men vi har ändå under de senaste åren byggt om en del och fått gehör för behovet av förbättringar från utvecklingsbolaget som äger hallen. Om hallen kommer att byggas om och utökas så kan vi kanske få ändå bättre tekniska förutsättningar, till exempel LED-skärmar och fler högtalare.  
 
Ni är bara ”gubbar” i teamet. Ska ni inte ha med någon eller några tjejer också?
Anders och Per: jo, det vore naturligtvis trevligt! Men det är svårt att rekrytera tjejer till tekniken – men kanske vi måste anstränga oss mer…
 
Vad är det roligaste med att jobba som funktionär i Amo Handboll?
Anders: som före detta musiker är det utmaning att ge alla besökare en helhetsupplevelse runt själva spelet på planen
Per: gemenskapen i teamet. Vi har roligt och fungerar bra ihop. Egentligen vill vi väl inte synas så mycket. När allt flyter på som det ska med tekniken märks vi minst!
 
Tack så mycket och lycka till i fortsättningen!


Nästa gång får ni lära känna teamet bakom lotter och merch.

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll