Svag första halvlek fällde Amo i Skövde

1 mars 2024 9:19

Amo förlorade bortamatchen mot IFK Skövde med 34–29 (24–13). Amo kom inte alls i gång utan spelade tveksamt och tempofattigt i anfallet och hade svårt att få till bredden i spelet. Många skott fastade i hemmalagets stabila mittblock samtidigt som målvakten Anton Hagwall radade upp räddningar. När sedan även Amo:s försvarsspel inledningsvis var i det närmaste obefintligt och alla bollar tycktes studsa Skövdes väg fick hemmalaget snabbt grepp om matchen och kunde gå ifrån till ledning med hela 11 mål.

I praktiken var matchen därmed avgjord när lagen gick ut till andra halvlek. Amo gjorde dock ett tappert försök och spelade efter hand upp sig framför allt försvarsmässigt. När Skövde vid mitten av halvleken inte lyckades göra mål på nästan 15 minuter gick Amo från underläge med 28–17 till 28–23 med dryga tio minuter kvar och ett litet hopp yppade sig. Närmare än 33–29 kom man dock inte utan hemmalaget kunde hålla undan till vinst med fem mål. Nämnas ska då också att Amo missade två straffar i andra halvlek.

I Amo var många spelare var med rätta besvikna över den svaga insatsen. Nu gäller det att snabbt glömma första halvlek och i stället försöka ta med sig det man visade upp i den andra. Erik Östling fick rättvist pris som Amo:s bästa spelare. Jonas Jensen och Arnar Birkir Halfdansson var största hoten framåt.

I hemmalaget var många bra i första halvlek då nästan allt gick in. Jonas Samuelsson visade varför han leder skytteligan och var säker i avsluten och straffskyttet även om det kom en miss i slutet. Daniel Ekman styr alltid spelet med snabba fötter och spelförståelse och William Elowsson är med sin tyngd svårstoppad. Bäst var dock målvakten Anton Hagwall som vida överglänste Amo:s målvakter.

Målskyttar Amo: Jonas Jensen 5 (1 straff), Samuel Lindberg 5 (1 straff), Erik Östling 3, Lynx Beverskog 3 (1 straff), Arnar Birkir Halfdansson 3, Felix Tyberg 3, Anders Christiansen 2, Anders Forsell Schefvert 2 samt Erik Rudvall, Vasko Sevaljevic och Gzim Salihi 1 vardera.