Storseger mot Önnered i hemmapremiären

24 september 2023 14:24

Amo tog en övertygande seger mot Önnered i hemmapremiären i Handbollsligan. Siffrorna skrevs till hela 37–25 (16–14) efter att Amo vunnit andra halvlek med tio mål.

Amo startade matchen klart bättre än gästerna från Göteborg som inte riktigt mentalt hade kommit ur bussen och efter tio spelade minuter var ställningen 8–3. Efter det spelade Önnered upp sig och knaprade in på Amo:s försprång och var ett tag bara ett mål efter. Senare delen av första halvlek blev litet sönderhackad av en del tekniska fel och utvisningar för båda lagen innan Amo kunde gå till halvtidsvila med 16–14 i ryggen.

I andra halvlek kom Amo ut med en helt annan skärpa i anfallsspelet och gjorde 5–0 under de första sju minuterna. Efter ytterligare fyra minuter hade Amo:s försprång vuxit till tio mål efter att Erik Östling gjort sex mål. Önnereds normalt skickliga niometersuppställning stängdes ner helt av ett starkt och rörligt Amoförsvar samtidigt som de flesta skott som gick igenom plockades av en storspelande Nikola Matovic i målet. Efter dubbla timeouter ryckte Önnered upp sig något men kom aldrig närmare än sju mål. I stället kunde Amo till hemmapublikens glädje under slutskedet gå ifrån ytterligare fram till en imponerande tolvmålsseger.

En sådan här dag är naturligtvis många i laget värda stort beröm. Erik Östling gjorde en ny stormatch med sju mål och hårt slit i försvaret. Vasko Sevaljevic gjorde sin bästa match i Amotröjan. Facit blev förutom sex mål också flera fina framspelningar till Erik på linjen och ett habilt försvarsspel. Sin bästa match gjorde också Lynx Beverskog som fick chansen på vänsterkanten. Nikola Matovic spelade åter inspirerat och snuddade i andra halvlek på 50 i räddningsprocent. Även Jonas Jensen fortsatte det fina spel han visade upp i förra matchen mot Karlskrona.

I Önnered kan alla betydligt bättre. Det var ofta trögt och tveksamt och man hade svårt att få till längre spelföljder. Flest mål gjorde Pontus Zetterman med sju men sex av dessa kom via straffkast. Ska trots allt någon spelade nämnas är det Christoffer Brännberger som förutom egna tre mål ordnade flera straffar och jobbade hårt i försvaret.

Amo:s målskyttar: Erik Östling 7, Vasko Sevaljevic 6, Lynx Beverskog 5, Samuel Lindberg 5, Jonas Jensen 4, Arnar Birkir Halfdansson 4, Felix Tyberg 2, Anders Forsell Schefvert 2 och Minik Dahl Hoegh 2 (2 straffar).