Storseger i toppmötet

7 december 2021 8:56

Toppmötet mot VästeråsIrsta började med en jämn inledning där lagen följs åt till 4-4 efter starkt försvars och målvaktsspel under den första 10 minuters perioden.

Just försvar och målvaktsspelet är VästeråsIrstas styrka där man har ett storvuxet lag och duktig målvakt i Tobias Sjöberg. Vi spelar här ett väldigt fint och följsamt försvarsspel som tillsammans med bra målvaktsspel av Jesper Forsberg gör att vi under den andra 10 minutersperioden kan rycka ifrån till 11-5 bland annat efter flera fina kontringar. Tyvärr tappar vi lite rytm under sista 10 minutersperioden och halvtidsresultatet skrivs till 13-13.

Andra halvlek hinner precis komma igång när Anders Forsell Schefvert åker på rött kort efter vad domarna bedömer är ett slag i ansiktet. När Anders får se resten av matchen från läktaren så blir det lite nya positioner i både försvar och anfallsspel där Mikkel Hansen kommer in som vänster 2 och Minik Dahl Hoegh blir 3:a tillsammans med Hugo Stuivers. Patrik Sandberg kommer in i anfallsspelet i anfall - försvarsbyte med Mikkel. Det visar sig vara en mycket passande uppställning där vi under kommande period får bra utdelning både i anfallsspelet och försvarsspelet. Patrik kommer in och gör det väldigt bra där hans höga tempo dyrkar upp västeråsförsvaret och tvingar dem att ställa om försvarsspel till både en-punkt, dubbelpunkt, vilket de dock inte har någon som helst lycka med utan vi kan med disciplinerat, tempofyllt och noggrant spel fortsätta göra mål. Vårt eget försvarsspels intensitet går också upp i denna period vilket bidrar till att Forsberg åter får tag i bollarna i målet. Slutresultatet blir 34-25.

Bland många stabila insatser så är topparna för Amo HK bland annat Patriks mycket fina spel under andra halvlek, Niclas Närenborns mycket stabila insats sett över hela matchen, Evon Mohlins skytte i anfallsspelet och Mikkel Hansens starka försvarsspel både i första men framför allt i andra halvlek där han får ta större ansvar efter Anders röda kort. Jesper Forsberg inleder och avslutar matchen med flera viktiga räddningar.