Stormatch på lördag när svenska mästarna kommer på besök

5 oktober 2023 8:00

Stormatch på lördag när svenska mästarna kommer på besök

På lördag kl. 15 är dags för Amo:s hittills svåraste uppgift i Handbollsligan när mästarlaget IFK Kristianstad kommer till
Amokabelhallen. Förutsättningarna för matchen kunde nog inte många föreställa sig när Handbollsligan startade. Medan Amo har fyra raka vinster och åtta poäng har Kristianstad bara tagit tre poäng efter oväntade förluster mot Hallby och Alingsås och senast oavgjort mot Önnered på hemmaplan. Även om spelet alltså hackat en del innehåller Kristianstad dock kvalitet rakt igenom, allt ifrån målvakten Gustaf Banke till skyttarna Marcus Olsson och danska lånet från storklubben Aalborg Viktor Klöve till kantspelaren Emil Frend Öfors för att bara nämna några av spelarna.

Amo visade i senaste matchen stor moral när man i bortamatchen mot Hallby vände ett stort underläge till vinst de sista tio minuterna. –Men mot Kristianstad krävs bättre skärpa. Samtidigt är det en härlig och stimulerande utmaning, säger tränare Stockenberg. –Det gäller för oss att komma tillbaka till det fina spel vi hade i de två första matcherna för trots att Kristianstad har startat tveksamt är det ett lag av en annan kaliber än de vi mött i de senaste matcherna. Även om vi har tagit full pott och leder serien måste Kristianstad ändå gälla som favoriter men med hjälp av vår hemmapublik hoppas vi ge dem en riktig match, avslutar han.

 

Matchen börjar kl. 15.00 och ni köper biljett HÄR! Kan du inte vara på plats finns möjlighet att se matchen via Handbollsligan Live.

Stötta Amo HK i 50/50 lotteriet. Köp din halva potten-lotter online via denna länken

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll