Stockholmsresa för Amo

11 december 2023 11:28

Stockholmsresa för Amo

Amo avslutar på onsdag 13/12 första halvan av seriespelet med att resa till Stockholm för att fira Lucia med match mot Hammarby. Hammarby i ”Jerkahallen” på söder är en erkänt svår uppgift inte minst beroende på lagets stöd från sina röststarka hemmafans. De två besök Amo gjort här i Allsvenska sammanhang har resulterat i relativt klara förluster.

Hammarby har gjort flera imponerande insatser i årets serie och låg fram till senaste omgången i topp då man litet överraskande förlorade mot Önnered på bortaplan med osannolika 41–40. På hemmaplan är man dock obesegrade så Amo har här en riktig utmaning framför sig. Hammarby har en bred och välbalanserad trupp där de främsta offensiva hoten är Edwin Aspenbäck och Viktor Ahlstrand – som Amo tidigare stött på flera gånger under hans tid i Karlskrona – och tunge mittsexan Alexander Morsten. Även tidigare Frankrikeproffset Henrik Olsson har allt mera börjat komma igång.

För Amo:s del handlar det om att bygga vidare på de positiva tendenserna som fanns i förra matchen och ta med sig det som var bra. Det gäller, som klubbdirektören Tomas Lundberg uttrycker det, att jobba för varje boll både på och utanför planen. Men det går inte att ändra för mycket, det är mest detaljer som måste rättas till för att hitta tillbaka till nivån vi hade i seriens inledning. Om vi ser till onsdagens match så handlar det, som alltid på bortaplan, om att vara noggranna och hålla sig till den uppsatta planen, betonar han.

–De senaste träningarna har sett bra ut och vi är på väg upp ur svackan. Sedan får vi se hur långt det räcker mot Hammarby. Samtidigt pågår arbetet med att rekrytera en ny tränare. Fram till dess att detta är klart kommer laget att ledas av assisterande tränaren Johan Sörensen. –Johan gör ett jättebra arbete och får nu chansen att visa vilken duktig tränare han är, avslutar Lundberg.


Matchen börjar kl 19.00 och kan som vanligt ses via Handbollsligan Live.

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll