Starkt försvarsspel gav klar seger mot Önnered

4 februari 2024 9:37

Amo vann på lördagseftermiddagen den svåra bortamatchen mot Önnered med klara 31–24 efter ledning med 14–12 i paus. Laget gjorde en gedigen insats både försvars- som anfallsmässigt. Amo hade också fått tillbaka såväl Vasko Sevaljevic, Jonas Jensen och Samuel Lindberg i spel vilket gav tränare Brian Ankersen många fler möjligheter när det gällde att matcha laget. Vinsten gjorde att man klev upp ett steg i tabellen och inte längre ligger på kvalplats.

Inledningsvis var matchen jämn med Önnered något mål före mest tack vare starkt målvaktsspel av Sebastian Abrahamsson. Efter hand fick Amo allt bättre grepp om Önnereds anfallsspel och kunde under de sista minuterna av första halvlek gå fram till två måls ledning, en ledning som man i andra halvlek sedan successivt drygade ut. Amo spelade under den sista kvarten av matchen klokt och slog vakt om sin ledning mot ett allt mera stressat hemmalag.

Nikola Matovic i Amomålet började litet tveksamt men spelade allt bättre ju längre matchen led och knep förutom flera frilägen också två straffar. Med sina åtta mål på tio avslut gjorde Lynx Beverskog förmodligen sin bästa match i Amotröjan. Gzim Salihi visade åter igen sin skyttekraft och även Vasko Sevaljevic och Jonas Jensen såg fräscha ut och förmodligen har uppehållet gjort dem gott. Hemmalagets bästa spelare var trots förlusten målvakten Sebastian Abrahamsson. Alfred Ehn var med sin snabbhet det största hotet anfallsmässigt medan storskyttar som Michels Liaba och Pontus Zetterman var blekare än vanligt.

/ Roddy Nilsson

Målskyttar Amo: Lynx Beverskog 8, Gzim Salihi 7, Jonas Jensen 4, Samuel Lindberg 3, Erik Östling 3, Vasko Sevaljevic 2, Anders Forsell Schefvert 2 och Arnar Birkir Halfdansson och Anders Christiansen 1 vardera.