Stark upphämtning gav poäng i Malmö

8 oktober 2024 6:10

Amo spelade oavgjort 28–28 i bortamötet mot Malmö efter att sista kvarten ha hämtat upp ett underläge med som mest sex mål. Som helhet gjorde Amo en betydligt bättre insats än i de två närmast föregående matcherna. Ändå var det Malmö som efter en trevande inledning tog greppet om matchen och som mest var i överläge med tre mål innan siffrorna stannade på 15–13 i halvtid. Till detta bidrog tre Amoutvisningar mot noll för Malmö i första halvlek.

Malmös tremålsledning höll i sig de första minuterna av andra halvlek innan Amo började få träff bakåt och också började hitta allt fler luckor i hemmaförsvaret. Vid ställningen 21–20 missade Amo ett friläge på kontring och när man sedan fick två nya utvisningar gick hemmalaget ifrån till 26–20 och de flesta i Baltiska hallen trodde nog att båda poängen skulle stanna i Malmö. Men Amo gav inte upp utan plockade in mål efter mål mot ett allt mera stressat hemmalag och med en minut kvar ställningen var 28–28. Amo fick också sista chansen att avgöra men Minik Dahl Hoeghs frikastskott räddades av duktige hemmamålvakten Kristian Zetterlund.

Amo visade åter att man är starka i andra halvlek och alla ska ha stort beröm för att man inte vek ned sig trots underläget. Mathias Mark Pedersen blev bäste målskytt och börjar allt mera hitta rätt i sin nygamla omgivning. Målvakten Erik Helgsten gjorde flera viktiga räddningar och börjar också få till samarbetet med försvaret. Lynx Beverskog var effektiv från kanten och Arnar Birkir Halfdansson var ett ständigt hot när matchen skulle avgöras.

I Malmö gjorde målvakten Kristian Zetterlund en stark insats. Av utespelarna var som så ofta förr Truls Grøtta den som styrde det mesta och gjorde också åtta mål. Även mittsexan Hugo Stuivers gjorde det bra. Annars var det länge ett bra försvarsspel som gjorde att Malmö var i förarsätet. Men under sista kvarten tappade man en hel och Amo fick allt lättare att göra mål.

Amo:s målskyttar: Mathias Mark Pedersen 6 (1 straff), Lynx Beverskog 5, Arnar Birkir Halfdansson 5, Anders Christiansen 4, Jonas Jensen 2, Hampus Karlsson 2, Anders Forsell Schefvert 2 och Minik Dahl Hoegh 2 (1 straff).