Stark prestation i Malmö

8 september 2021 13:28

Igår spelades en härlig match nere i Malmö, då första mötet i åttondelsfinalen av Svenska Cupen mot storfavoriten HK Malmö ägde rum. Vi startar med tre shootouts, där vi lyckas sätta samtliga.

När domaren sen blåser igång matchen är det ett taggat Amo HK som direkt visar att man åkt till Malmö för att ge sina motståndare en tuff match. Minik, Forsell och Närenborn på nio meter är mycket stabila och allt känns strålande, ledning med fem mål efter ca fem minuter spelade. Efter en olycklig situation där Minik skall ut och bryta en passning på Malmöspelare, plockar domaren upp det röda kortet då Minik fått upp sin hand i ansiktshöjd på motståndaren. När Minik kliver upp på läktaren får vi snabbt se hur Malmö äter upp ett femmålsunderläge och kvitterar till 10 lika.

Stocken och Wensby väljer här att göra ett målvaktsbyte och Jesper Forsberg kommer in – tio minuter senare har Amo sex måls ledning och Foppa har spikat igen. Sista tio minuterna är känslan att lagen gör vartannat mål och pausledningen för Amo är 12-18!

Första fem minuterna i andra halvlek är känslan att Malmö bestämt sig för att lägga i en växel till. Ledningen krymps ner till två mål och stabilt försvars – och målvaktsspel leder till många kontringar för Malmö.

Ny TimeOut från Stocken och Wensby, lite nya gubbar in på plan och korrigeringar i det defensiva spelet, och vips så har man ryckt igen. Ett tag är ledningen upp i sju bollar och en stolpträff från åtta… Malmö krymper avståndet sista femminutersperioden, men en av matchens (återigen) bästa lirare i Amo HK – Anders Forsell Schefvert – avslutar matchen med ett distinkt avslut med fåtal sekunder kvar.  Matchen slutar 28–32 och vi har fyra roliga bollars ”försprång” inför fredagens match på hemmaplan.

I Amo har vi nämnt Jesper Forsberg och Forsell med stabila insatser, men klart är att denna match är en riktig kollektiv insats. Gusten är säker på sin högerkant, Hugo river och sliter defensivt och offensivt, Steen tar stort ansvar när Närenborn sitter på bänken. Evon Mohlin dundrar in ett par härliga skott från distans och visar att han är tillbaka efter sin olyckliga axelskada som höll honom borta stora delar av fjolårssäsongen.

Vinst till stor del tack vare Foppas storspel i målet  foto: Nicklas Elmrin - SMP

Nu laddar vi om för returmatch!

Information om biljettköp till fredag: Vi har förhoppningar om att få i gång vår elektroniska biljettkiosk innan matchen och då finns möjlighet att förboka sin plats. Om det inte sker gäller först till kvarn i entrén som öppnar 18.00. Vi räknar med att ta in 200 åskådare.