Stark laginsats gav 2 poäng i seriefinalen

14 november 2021 17:04

Efter onsdagens tappade poäng i Anderstorp kom vi till Märsta för att möta obesegrade Skånela i en tidig seriefinal. Lite i skymundan från andra lag har Skånela byggt ett mycket fint allsvenskt topplag med starka spelare på samtliga positioner. Bland annat återfinns storskytten Anton Nilsson på V9, vindsnabbe Robert ladan på V6, mångåriga elitseriespelarna Hedeiro Lucau i målet och höger 9:an Rickard Åkerman.

Matchen börjar jämnt och lagen följs inledningsvis åt. Vid ställningen 4-3 blir Minik utvisad och Evon Mohlin kommer in offensivt istället och gör en mycket fin period med 3 mål och lagen följs åt till ställningen 8-8 efter 15 minuter. Då börjar Forsberg göra lite avgörande räddningar och vi vinner kommande minuter med 4-0 och går upp i ledning med 12-8. Vi spelar sedan jämnt resterande del av halvleken och Minik gör 17-13 med halvlekens sista skott.

Andra halvlek börjar med att Skånela knaprar in till 16-18 innan vi på 14 sekunder! gör 16-19 och efter en fantastisk brytning av Anders FS och avslut av Tyberg på kontring även gör 16-20. Här är Rasch inne i målet och gör ett par räddningar vilket tillsammans med ett starkt försvar gör att vi kan gå till ledning med 17-23. Skånela kommer lite närmare och är som närmst vid 21-25. Foppa kommer in i målet igen och vi släpper endast 4 mål under sista kvarten där Mikkel kan fastställa slutresultatet till 25-34. En kollektivt mycket Stark insats från alla i laget där vi defensivt klarar av att få stopp på Skånelas duktiga 9 metersspelare och offensivt visar en bredd med målskytte från alla positioner. Bästa målskyttar är Minik och Närenborn som gör 8 mål var.

Nu på onsdag är det dags för andra kvartsfinalen i svenska cupens kvartsfinal där vi åker till Skövde med en 4 målsledning efter första matchen.