Stark insats mot Vinslöv!

2 november 2021 7:35

I en på förhand tuff match mot Vinslöv, stabilt lag ifjol och nu kryddat med flera spelare från Handbollsligan, visade vi snabbt att de två poängen skulle stanna kvar i Alstermo!

Våra motståndare har en härlig, högljudd och lojal publik vilket visade sig genom att man anordnat supporterbuss till Alstermo. Upplagt för kamp både på plan och på läktaren. Knappa tio minuter in i matchen är det högljutt på läktaren och på plan ganska jämnt, även om känslan tidigt är att Amo-spelarna har bestämt sig för att leverera direkt. Närenborn med två snabba mål, Thyberg supersnabb på kontring och Minik med krutet torrt från 9 meter – och när Hugo Svensson som är en erkänt duktig tvåvägsspelare i Vinslöv åker på ett direktrött kort (oturligt men självklart) tänker nog en del på läktaren att det finns möjlighet för Amo att rycka. Pang bom och ställningen är 8-3 efter 14 minuter, med bud på mer men en kontring missas och Vinslöv reducerar till 8-4 via sjumeterskast och Hugo drar på sig en utvisning.
Skall Vinslöv tillåtas jobba sig ikapp i matchen? Nej, Gusten drar dit ett, Forsell svarar upp med två raka och spelet i numerärt underläge slutar med 3-0 till Amo, ställningen är nu 11-4 och första kvarten är väldigt bra tycker alla på läktaren, utan Vinslövs tillresta klack. Halvlekens sista tio minuter byter Stocken lite folk, Steen och Evon kommer in och levererar och vi går på pausvila med 19-11 där Minik precis gjort ännu ett straffmål.

Andra halvlek rivstartar, när åtta minuter är spelade har vi gjort 8-2(!). Sandberg har fått förtroende och gör en bra insats med fina genombrott. När kvarten är spelad i andra halvlek är ställningen 32-15, vi leder alltså med 17 mål och frågan är om det någonsin i seriesammanhang spelats en starkare handboll i amokabelhallen? Gediget försvarsspel, tryggt målvaktsspel följt av kontringar i första – och andrafas, och ett spritt målskytte framåt. Sista kvarten ”spelas” av och landar i en härlig vinst med 36-22 och viktiga poäng och plusmål in på kontot.

I ett starkt kollektiv sticker Minik ut med bra skytte och inställning, Närenborn fortsätter att leverera mål, assist men även ett mycket bra försvarsspel och plockade helt bort Vinslövs fruktade hot på V9 matchen igenom. Forsell och Hugo sliter i båda riktningarna och våra yttersexor har mycket löpningar matchen igenom. Vår åttonde spelare, publiken, skall också ges beröm!

Nu njuter vi ett par dagar, sen fokuserar vi på kommande match då vi åker till Anderstorp för derby!