Stark första halvlek räckte inte för Amo mot Ystad

12 november 2023 13:27

Amo förlorade den svåra bortamatchen mot Ystad som vann med 32–25 (13–12). Matchen var dock länge avsevärt jämnare och Amo gjorde en mycket bra första halvlek när Nikola Matovic i målet spelade inspirerat samtidigt som Amoförsvaret arbetade hårt och aggressivt och stod emot hemmalagets tunga attacker bra. Offensivt spelade Amo klokt och undvek att fastna i Ystads starka mittförsvar. Amo ledde som mest med tre mål och bara ett antal frilägesräddningar av hemmamålvakten Erik Hvenfelt höll Amo:s målproduktion nere. En Amoutvisning och ett mål precis i slutsekunderna gjorde dock att hemmalaget kunde kvittera och gå förbi fram till en psykologisk ledning med 13–12.

I andra halvlek orkade inte Amo längre på samma sätt som i första komma upp på hemmalagets starka skyttar där framför allt Kim Andersson briljerade med omväxlande skott och framspelningar. När även Amo:s anfallsspel mattades kunde Ystad gå ifrån och efter tio spelade minuter var hemmalaget uppe i en sexmålsledning. Amo:s sista chans till poäng försvann förmodligen när Minik Dahl Hoegh vid ställningen 23–18 olyckligt sköt en straff i ansiktet på hemmamålvakten Alexander Lindèn med rött kort som påföljd. Resterande delen av matchen höll hemmalaget undan till en säker seger.

Trots förlusten gjorde Amo en klart godkänd insats mot ett starkt Ystad och visade att man kan stå upp bra även mot de bästa lagen. Nikola Matovic i målet gjorde en fin insats men överglänstes trots det av hemmalagets Erik Hvenfeldt. I Amo slet alla förtjänstfullt i försvaret med ett särskilt plus till Erik Östling. Östling gjorde det också bra framåt med fem mål och blev näst bäste målskytt efter Minik Dahl Hoegh med sex. Även Jonas Jensen gjorde en bra offensiv insats. I hemmalaget gjorde, förutom de redan nämnda Erik Hvenfelt och Kim Andersson, även Oskar Joelsson en stark insats.

Målskyttar Amo: Minik Dahl Hoegh 6 (4 straffar), Erik Östling 5, Jonas Jensen 4, Arnar Birkir Halfdansson 4, Samuel Lindberg 3, Anders Forsell Schefvert 1, Anders Christiansen 1 och Vasko Sevaljevic 1.