Stark avslutning räckte inte

9 december 2021 14:48

Matchen mot Varberg på onsdagskvällen slutade tyvärr med förlust med 35-32.

Matchen började med en stark inledning av ett heltaggat Varberg som säkerligen hade stor revanschvilja efter förlusten mot Vinslöv senast. Ett hårt och intensivt försvarsspel banade väg för en fin inledning av hemmamålvakten Carl Arounis som gör flera viktiga räddningar vilket banade väg för en Varbergsledning med 11-6 efter 15 minuters spel. Det är egentligen inga direkta överraskningar i spelet från något håll men Amo har lite svårt att få upp tempot i anfallsspelet vilket straffar oss med att vi får lite för dåliga avslut och får kontringar emot oss. Matchbilden är ganska likadan under hela första halvlek och Varberg kan gå till halvtidsvila med en ledning med 18-12.

Andra halvlek börjar ungefär som första slutade och Varberg kan gå ifrån till 27-20 med kvarten kvar. Då börjar spelet dock komma igång. Bättre intensitet i försvarsspel och snabbare, enklare och mer resolut anfallsspel gör att vi börjar knappa in mål. 5 minuter senare står det 27-25 och vi har chans på 27-26 men tyvärr räddar Arounius och lyckas dessutom göra mål direkt efter. De sista7-8 minutrarna blir tyvärr lite oturliga där vi får 2 utvisningar och kommer sedan inte närmare igen.

Tyvärr räckte vi inte till idag men kan ta med en fin period i andra halvlek när vi spelar med högre intensitet och ändå är nära att komma hela vägen ifatt trots 7 måls underläget några minuter tidigare.

Ny match väntar i nästa vecka när vi möter Lugi på hemmaplan i den första matchen av två i svenska cupens semifinaler.