Stark andra halvlek gav 2 nya poäng

19 oktober 2022 8:21

En på förhand tuff bortamatch mot ett av seriens bästa hemmalag Vinslöv startade precis så jämnt som man kunde ana.

Båda lagen inleder med snabbt spel och man ser att båda lagen vill mycket i denna matchen. Spelet blandas mellan både fina prestationer och en del slarv under hela halvleken. Lagen turas om med att ha ledningen och inget lag har mer än 2 bollars försprång under någon del av halvleken. I paus står det 14-14. Under första halvan har spelet sett aningen tveksamt ut i både försvar och anfall.

I andra halvlek kommer Amo ut med en helt annan beslutsamhet och det syns direkt från avkast. Amo börjar bra men lyckas inte rycka direkt då man under de första 5 minutrarna drabbas av 2 olyckliga tvåminutersutvisningar, båda på offensiv planhalva. Efter utvisningarna så sätter Amo ett högre tempo i spelet och man går under cirka 9 minuter från underläge med 18-17 till ledning med 20-25. Rycket grundläggs genom ett tätare försvarsspel som ger lite fler räddningar och ett snabbt kontringsspel där vi lyckas förvalta bollinnehavet till mål. Som mest går Amo till ledning med 30-24 och matchen ser rätt avgjord ut. Tyvärr går vi ner lite i tempo igen, får någon utvisning och tappar 3 raka mål så det står 30-27. I det läget väljer Stocken att lämna in det gröna time out kortet för att få ordning på spelet igen. Det lyckas och Amo gör ett par snabba mål och punkterar matchen. Matchen avslutas med att Nikola räddar straff och även tar returen och slutresultatet blir 33-29 till Amo.

Det är en gedigen insats som görs av laget idag som lägger grunden för segern. Spelets kvalitet varierar men andra halvleken är överlag bra med ett tätare försvarsspel och ett mer tydligt och beslutsamt anfallspel.

Spelarna presterar relativt jämnt idag vilket syns i målskyttet där det är en jämn fördelning. Spelare att nämna är Erik Rudvall som kommer in med ett högre tempo och visar en uppoffrande spelstil som får med sig laget på ett positivt sätt.  Anders Christiansen visar ett stabilt försvarsspel och gör också 6 mål samt får med sig ett antal straffar.

I nästa match är det lokalderby med IFK Karlskrona. Väl mött i Amokabelhallen.