Stabil seger mot LIF Lindesberg

4 oktober 2021 13:16

Med två raka segrar i ryggen mot ett motstånd med det omvända så känds förutsättningarna goda när domarna blåste igång matchen. Precis som i premiären mot Kärra får Amo en fin start och redan efter 7minuter tar Lindesberg TimeOut och Amo är i ledning med 5-1. Hugo har en fin period med tre mål efter fint förarbete av Minik. Effekten för Lindesberg uteblir och ytterligare fem minuter senare är ledningen 9-2 och känslan är att Amo-spelarna bestämt sig direkt för att ”döda” matchen. Evon och Gusten har krutet torrt och bakåt spelas ett stabilt försvarsspel med en het Foppa som sista utpost. Forsell Schefvert fastställer paussiffrorna med en sekund kvar av halvleken till 18-8 (!).

I andra halvlek låter ledarteamet stora delar av laget få mycket speltid. Amo ”spelar av” matchen och vinner komfortabelt med 7 mål, med en viss känsla av att det nog borde varit betydligt mer än så om rätt skärpa och fokus funnits med även i andra halvlek.

Gusten prisas välförtjänt som bästa spelare och Forsberg, Närenborn och Stuivers skall återigen nämnas för stabila och viktiga insatser.

På fredag spelas en mycekt intressant match då Amo åker till Helsingborg för match mot fjolårets ligalag och, likt Amo, en av säsongens förhandsfavoriter. Många anser att Helsingborg har ett bättre lag än de hade ifjol i Handbollsligan. En härlig utmaning! Mer om den matchen senare i veckan.