Stabil seger i seriepremiären

20 september 2021 16:11

Äntligen var det dags för premiär när årets upplaga av Amo HK, som av många anses ha en trupp som skall slåss om topplacering. För motståndet stod Kärra, ett lag som haft stor omsättning av spelare och som väl har som målsättning att behålla sin allsvenska status när serien summeras till våren. Dessa på förhand ”olika förutsättningar” präglade också matchen första halvlek där Amo direkt satte gasen i botten. Starkt försvarsspel, bra målvaktsspel och varierat anfallsspel och på matchens första sju minuter gör Amo 7-0 och är fullständigt överlägsna. Kommande tiominutersperiod är spelet målmässigt jämnare och efter 17 minuter är ställningen 12-6. Här visar Amo igen varför man tippas som topplag och vinner sista 13 minuterna av halvleken med 8-1, vilket gav paussiffrorna 20-7 (!). Då har ändå Kärras målvakt Abdul Alayyan haft en rad fina räddningar…

Känslan från läktaren när lagen går på pausvila är att det är nu en fråga om vilket lag som skall lyckas mobilisera ny kraft till andra halvlek. Skall Amo ha energi och inställning nog att utöka den stora ledningen, eller skall Kärra komma tillbaka in på banan med inställningen om att höja sin kvalité och åka hem mot västkusten nöjda med sin prestation.

”Tyvärr” för Amo HKs del visar det sig att det sistnämnda blir uppenbart det som händer. Det fina spelet som visades upp i första halvlek är inte på plats i andra, och enkla misstag i defensiv och offensiv avlöser varandra för Amo-spelarna. Kärra putsar siffrorna och lämnar Amokabelhallen med sex minusmål, och ”vinner” alltså andra halvlek med sju mål… En eloge till laget från Hisingen som visar att god inställning och kämparglöd räcker långt – även om det stora försprånget från första halvlek blev allt för stort för att matchen ens skulle blir lite jämn.

Men – nu är premiären spelad, två goa poäng in på kontot och vi får väl ta med oss främst första halvlek som var härlig att se!