Stabil derbyseger

13 januari 2022 16:14

I första matchen efter det välförtjänta juluppehållet kom ett mycket formstarkt Hästö IF Karlskrona på besök.

Karlskrona hade tjuvstartat vårsäsongen lite gentemot oss med match i lördags mot topplaget Skånela IF som man enkelt vann över hemma i Karlskrona och förlängde därmed sin vinstsvit till 4 matcher efter att i övrigt haft en svagare höst än många förväntat sig. I matchstarten ser vi ett par ändringar i den förmodade startuppställningen där Marcus Rasch hade tagit plats i målet och Daniel Steen börjar matchen på M9.

Vi börjar spela ett 7 mot 6 framåt och 6-0 i försvarsspelet och följs åt inledningsvis i målprotokollet och som mest har Karlskrona en ledning i inledningen med 6-4 efter 8 minuter. Även om vi haft en bra aggressivitet bakåt inledningsvis så får vi under den andra tiometersperioden klart bättre utdelning och gör där 6-1 och går till ledning med 11-7. Tack vare mycket energifullt och tätt försvarsspel, bra målvaktsspel och vårt snabba omställningsspel får vi här bra utdelning. Vi fortsätter hela halvleken med spelet och kan gå till halvtidsvila med 16-11. Andra halvlek börjar som första avslutades med bra målvakts- och försvarsspel och stabilt anfallsspel och rycker direkt sönder matchen och leder som mest med 26-19.

Resterande del av halvleken håller vi undan och vinner till slut helt ohotat med 30-27. Stabilt spel av hela laget med extra beröm till Marcus Rasch som går in och gör en mycket bra insats i målet tillsammans med ett hårt slitande försvar som lägger grunden för vinsten i matchen. Offensivt spelar vi stabilt anfallsspel och målskyttet sprids över alla positinerna i anfallsspelet vilket naturligtvis är positivt.

Nästa match är borta mot Tyresö den 26/1 och där har vi revansch att kräva efter den snöpliga förlusten på hemmaplan i höstas.