Speluppehåll för Amo under herrarnas världsmästerskap

11 januari 2023 11:26

 Speluppehåll för Amo under herrarnas världsmästerskap

Genom att målvakten Nikola Matovic är uttagen att representera sitt hemland Montenegro i herrarnas världsmästerskap blir det för Amo:s del uppehåll från seriespel fram till 25/1 då man möter IFK Ystad på bortaplan. Därefter följer en tuff period med ytterligare tre bortamatcher på raken innan den första hemmamatchen för året spelas 15/2 mot VästeråsIrsta. Det är inte bara Nikola som har haft landslagsuppdrag utan även Pætur Mikkjalsson och Gusten Montonen har varit i väg för samlingar med sina respektive landslag, Färöarna och Finland.

Efter en tid ledighet är nu laget i gång med träning och förberedelser inför den avslutande halvan av serien.
–Vi har de senaste dagarna kört mycket fysik och löpträning och alla är glädjande nog friska och sugna, säger lagcoachen Tomas Lundberg. –Stämningen i gruppen är på topp och vi följer vår plan för att komma så väl förberedda som möjligt. Vi har inte kört så mycket med boll ännu men när vi nu gör det så gäller att hitta den rätta känslan och balansen i vad vi gör, fortsätter Tomas. –Och sedan ska vi jobba med en del nya grejer som vi förhoppningsvis kan dra nytta av i slutspurten, tillägger han.

Spelarna har haft en tids fritt från handbollen och en del har varit på besök hos släkt och vänner på andra håll. Undertecknad frågade spelmotorn Anders Forsell-Schefvert hur läget är och han tillbringat ledigheten?
–Jag har besökt min bror Olle i Tyskland – Olle Forsell-Schefvert som sedermera fick den sista platsen i den svenska världsmästerskapstruppen – och det var kul med lite miljöombyte, säger Anders. Nu känner jag mig utvilad och i bättre fysisk form än på länge, fortsätter han. –Det har varit skönt att komma i gång med träningen efter nyår. Det dröjer inte länge förrän handbollsabstinensen sätter in, tillägger han med ett skratt. –Nu gäller det för oss alla i laget och runt omkring att göra jobbet fullt ut i fortsättningen, då är chansen stor att Amo har ett lag i Handbollsligan nästa säsong, avslutar han.


/ Roddy Nilsson


Vårens spelschema:

25/1-23 IFK Ystad HK - Amo HK
30/1-23 HK Varberg - Amo HK
4/2-23 Kungälvs HK - Amo HK
11/2-23 IFK Karlskrona - Amo HK
15/2-23 Amo HK - VästeråsIrsta HF
19/2-23 Amo HK - Vinslövs HK
22/2-23 Tyresö Handboll - Amo HK
1/3-23 Amo HK - HK Torslanda Elit
12/3-23 Amo HK - Skånela IF
18/3-23 HK Drott Halmstad - Amo HK
24/3-23 Amo HK - Rimbo HK Roslagen
Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll