Spännande när Amo avslutar seriespelet i Alingsås

26 mars 2024 13:04

Spännande när Amo avslutar seriespelet i Alingsås

På Skärtorsdagen avslutas Handbollsligans grundserie med flera spännande och ovissa matcher. För Amo:s del blir det att resa till Alingsås och Estrad arena. Vinst innebär att kontraktet är klart och att Amo spelar i Handbollsligan även nästa säsong. Om Amo förlorar kan man bli passerade av Hallby och tvingas till negativt kvalspel. Hallby ligger efter sin vinst mot Hammarby i går endast ligger en poäng bakom Amo och har att möta Kristianstad på bortaplan. Hallby kan också gå förbi om man vinner stort samtidigt som Amo och Alingsås spelar oavgjort. Vi har alltså att se fram emot en hel del nervdaller och nagelbitande.

Mötet mellan Amo och Alingsås i höstas slutade oavgjort, 35–35, efter att Alingsås kvitterat med några sekunder kvar. Alingsås som ligger på sjunde plats är dock av tradition ett mycket starkt hemmalag, så ock denna säsong. Laget har starka skyttar som Johan Nilsson och finske landslagsstjärnan Max Granlund men också ett tufft försvar och starkt kontringsspel så det gäller för Amo att hålla nere de tekniska felen och ta tillvara de lägen man får. Även om det blev knapp förlust mot Ystad visade Amo att formen är bra och att man kan hävda sig mot alla lag i serien.

Tränare Brian Ankersen kommenterar läget: ”Jag tycker vi gjorde en bra match på många sätt mot Ystad. Speciellt försvarsspelet var väldigt bra tillsammans med Niko i målet. Tyvärr slarvar vi bort för många bollar så det var små detaljer som saknades för seger – kanske saknade vi litet cynism i de avgörande lägena. Alingsås på bortaplan blir en tuff match – de är starka på hemmaplan. Vi vill gärna avgöra utgången av streckstriden själva och inte vara avhängiga av resultaten i andra matcher. Vi kommer att ge allt vi har för att få med oss poäng och därmed säkra kontraktet för nästa år. Vi hoppas naturligtvis att många av våra supportrar tar sig till Alingsås för att stötta oss.”


/Roddy Nilsson
 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll